Δεν του “βγήκαν” οι Βρυξέλλες – Χειροπέδες σε καταζητούμενο για ναρκωτικά

Μικρή αποδείχθηκε η Ευρώπη για 39χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος καταζητείτο από την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών.  Παρά τις προσπάθειες του να αποφύγει τη σύλληψη, εντοπίστηκε στις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα να εκδοθεί στις Κυπριακές αρχές για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.  Χθες βράδυ με το που έφτασε στη Κύπρο τα μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 39χρονος καταζητείτο από την αστυνομία σε σχέση με υποθέσεις  εισαγωγής, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών και αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος που διαπράχθηκαν το 2012 και 2015. Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης δέκα περίπου κιλών κάνναβης στη Λεμεσό το 2012 και 1.035 κιλού κοκαΐνης στη Δεκέλεια το 2015.  Για τις δύο αυτές υποθέσεις συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα πρόσωπα που εκτίουν ποινές φυλάκισης από πέντε έως οκτώ χρόνια.

Την 1η Ιουνίου ο 39χρονος εντοπίστηκε από τις Βελγικές αρχές στις Βρυξέλλες όπου και συνελήφθη και άρχισε η διαδικασία έκδοσης του στη Κύπρο.  Χθες μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας μετέβησαν στις Βρυξέλλες όπου παρέλαβαν τον ύποπτο και τον έφεραν στη Κύπρο.  Μόλις ο 39χρονος έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ψες, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στα κρατητήρια Ορόκλινης.  Το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.