Δεν τους “έκατσαν” τα ποδήλατα – Μάχη για τη ζωή δίνει 54χρονη – Σοβαρά 62χρονη

Μάχη για τη ζωή δίνει 54χρονη Βρετανίδα η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση από το ποδήλατο της, ενώ ποδηλατούσε στην Αμμόχωστο.  Σοβαρά, έπειτα από πτώση από το ποδήλατο της, τραυματίστηκε δεύτερη γυναίκα, 62χρόνων στην Πάφο.

Η 54χρονη Βρετανίδα, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, τραυματίστηκε κρίσιμα σε ατύχημα που συνέβη στις 10.50 το πρωί. Ενώ οδηγούσε το ποδήλατό της στην οδό Γιαννάκη Τζοβάννη στις Βρυσούλλες μαζί με ακόμα τέσσερις ποδηλατιστές, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχό του με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Βαριά τραυματισμένη η 54χρονη διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ότι από την πτώση, υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κρατήθηκε για νοσηλεία.  Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. Να σημειωθεί ότι η 54χρονη έφερε κράνος ασφαλείας ποδηλατιστή.

Κρίσιμα, αλλά εκτός κινδύνου 62χρονη στην Πάφο

Το ατύχημα συνέβη στις 7.15 το πρωί, ενώ 62χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία διαμένει στη Κύπρο,  οδηγούσε το ποδήλατό της στην οδό Χριστόδουλου Σώζου με κατεύθυνση την οδό Χαράλαμπου Καλαϊτζή στην Πάφο.  Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχό του με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο από διερχόμενους οδηγούς, το οποίο παρέλαβε την 62χρονη Βούλγαρα και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι από την πτώση, υπέστη υποσκληρίδιο αιμάτωμα και κάκωση κεφαλής και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου. Να σημειωθεί ότι η 54χρονη δεν έφερε κράνος ασφαλείας ποδηλατιστή.