Δεν τον είδαν! Τι ισχυρίζονται οι φίλοι του Μπενάκη – Υπό οκταήμερη κράτηση

Δεν τον είδαν αλλά ούτε είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον Σταύρο Μπενάκη 23χρόνων  που καταζητείται από την αστυνομία σε σχέση με την απόπειρα φόνου 45χρονου που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λευκωσία, ισχυρίζονται οι δύο φίλοι του ηλικίας 31 και 23χρονών που συνελήφθησαν χθες αργά το απόγευμα όταν επέστρεφαν από τα κατεχόμενα.

Οι δύο συνελήφθησαν όταν το αυτοκίνητο τους το οποίο είχε τοποθετηθεί στο stop list εντοπίστηκε να περνάει στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.  Οι ύποπτοι αρνήθηκαν ότι συναντήθηκαν  με τον καταζητούμενο ή τον βοήθησαν να διαφύγει στις κατεχόμενες περιοχές και ανέφεραν ότι μετέβησαν στην κατεχόμενη Λευκωσία για σκοπούς αναψυχής.  Ισχυρισμοί που δεν έπεισαν τους ανακριτές οι οποίοι τους οδήγησαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εξασφαλίστηκε η οκταήμερη κράτηση τους. Πέραν των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι για παροχή ασύλου σε ύποπτο για απόπειρα φόνου και άλλα συναφή αδικήματα, ο 31χρονος είναι ύποπτος επίσης για κατοχή ναρκωτικών αφού μετά από έρευνα στην κατοικία του, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα κάνναβης.

Οι δύο αναμένεται να ανακριθούν εκ νέου το απόγευμα, αφού οι ανακριτές εκτιμούν ότι γνωρίζουν που βρίσκεται ο καταζητούμενος, ο οποίος παραμένει άφαντος παρά τις σαρωτικές έρευνες της αστυνομίας.  Ο 23χρονος Σταύρος Μπενάκης φέρεται να είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι εναντίον 45χρονου στη Λευκωσία την περασμένη Παρασκευή.  Δράστης και θύμα φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές που αφορούν υποθέσεις ναρκωτικών.  Οι δύο πυροβολισμοί έπληξαν το θύμα στα χέρια.