Δεν πρόλαβε να απογειωθεί και εξερράγη ο πύραυλος που μετέφερε την κάψουλα Dragon της SpaceX

Ο πύραυλος Falcon της εταιρείας SpaceX που μετέφερε μια μη επανδρωμένη κάψουλα Dragon για αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) εξερράγη λίγο περισσότερο από δύο λεπτά μετά την εκτόξευσή του σήμερα από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Η εκτόξευση αναμεταδιδόταν απ` ευθείας από την τηλεόραση της NASA. «Φαίνεται πως έχουμε αποτυχία του πυραύλου  αλλά σ` αυτό το στάδιο δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη», είπε ο τηλεοπτικός σχολιαστής την ώρα που τα κομμάτια του πυραύλου έπεφταν στο έδαφος.

Λίγο αργότερα ένας σχολιαστής της SpaceX δήλωσε πως η επαφή με τον Falcon 9 είχε διακοπεί. «Υπήρξε μια ανωμαλία κατά το πρώτο τμήμα της πτήσης», διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως οι εννέα κινητήρες του πρώτου ορόφου του πυραύλου λειτούργησαν κανονικά και πως ο πύραυλος είχε αναπτύξει υπερηχητική ταχύτητα. «Φαίνεται πως υπήρξε ένα πρόβλημα με τον πρώτο όροφο του πυραύλου πριν αυτός αποκοπεί», δήλωσε.

Πρόκειται για το πρώτο ατύχημα για την SpaceX έπειτα από έξι επιτυχημένες εκτοξεύσεις για ανεφοδιασμό του ISS στο πλαίσιο ενός συμβολαίου με τη NASA.