Δεν πέτυχε την άνοδο η Κύπρος στο Davis Cup

Η Εθνική ομάδα Τένις Davis Cup δεν κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο της ανόδου στο Group II της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, καθώς έχασε στον «τελικό» από τη Νορβηγία με 2-0.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, καθοριστικός παράγοντας που συνέβαλε στην ήττα ήταν η αδυναμία του Μάρκου Παγδατή να αγωνιστεί στο Μονό, λόγω τραυματισμού στη μέση που τον ταλαιπώρησε καθ’ όλη την εβδομάδα των αγώνων που έγιναν στο Σαν Μαρίνο. Στον αγώνα με τη Νορβηγία, εφόσον η κυπριακή ομάδα πραγματοποιούσε μία νίκη στα δύο Μονά, τότε ο Παγδατής θα αγωνιζόταν στο Διπλό (όπως έγινε και στον αγώνα με την Ελλάδα). Οι Χρίστος Χατζηγεωργίου και Πέτρος Χρυσοχός έχασαν στα Μονά και έτσι ο αγώνας στο Διπλό δεν πραγματοποιήθηκε, αφού η άνοδος είχε ήδη κριθεί.

Οι Νορβηγοί που παρουσιάστηκαν με ανανεωμένη ομάδα κατάφεραν ύστερα από τον αποκλεισμό της ΠΓΔΜ, να επικρατήσουν και της Κύπρου, έχοντας στη σύνθεση τους δύο πολύ ταλαντούχους νεαρούς αντισφαιριστές.

Ο Χρίστος Χατζηγεωργίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα τον Κάσπερ Ρουντ. Ο 17χρονος Νορβηγός κυριάρχησε και στα δύο σετ με 6-1 και 6-2 κερδίζοντας την πρώτη αναμέτρηση με 2-0 σε 52 λεπτά.

Στη συνέχεια έγινε ο κρίσιμος αγώνας ανάμεσα στον Πέτρο Χρυσοχό (Νο499) και τον ανερχόμενο Βίκτορ Ντουράσοβιτς (Νο461). Στο πρώτο σετ και οι δύο αντίπαλοι είχαν πολύ άσχημα ποσοστά στο σερβίς κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο 18χρονος Νορβηγός που έκανε τρία μπρέικ, έναντι ενός του Χρυσοχού, κερδίζοντας το σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ, ο αγώνας ήταν ισοδύναμος με τον Νορβηγό να σπάζει το σερβίς του Χρυσοχού στο έκτο γκέιμ. Στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη, αλλά παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Χρυσοχού ο Ντουράσοβιτς κράτησε το σερβίς του, φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 6-3, δίνοντας εκτός από τη νίκη στη Νορβηγία, και την άνοδο στο Group II.

O τρίτος αγώνας στο Διπλό δεν διεξήχθη, αφού το εισιτήριο της ανόδου είχε ήδη πάει στη Νορβηγία. Το δεύτερο εισιτήριο ανόδου εξασφάλισε η ομάδα της Γεωργίας η οποία επικράτησε της Εσθονίας με 2-0. Στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Σαν Μαρίνο έλαβαν μέρος 13 Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ό,τι αφορά τον Μάρκο Παγδατή, είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει στο Claro Open (ATP 250), που αρχίζει τη Δευτέρα στην Μπογκοτά της Κολομβίας.