Δεν λέει να τελειώσει η τραγωδία – Ένα ακόμη νεκρό βρέφος μεταναστών στο Αιγαίο

Με τις εικόνες του άψυχου κορμιού του μικρού Αϊλάν να είναι ακόμη νωπές μία ακόμη τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει.

Ένα βρέφος Σύρων προσφύγων που έφτασαν τα ξημερώματα στο Αγαθονήσι έχασε τη ζωή του από την κακουχίες του ταξιδιού. Αφού αποβιβάστηκαν σε απόκρημνη ακτή, η μητέρα με το μωρό της στα χέρια έφτασε στον αστυνομικό σταθμό του Αγαθονησίου και είπε στους υπεύθυνους ότι το παιδί της ήταν βαριά άρρωστο. Το μωράκι μεταφέρθηκε αμέσως με σκάφος του Λιμενικό στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται όταν μια βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες «έσπασε» πάνω στα βράχια σε ακτή του Αγαθονησίου. Όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Ανάμεσά τους και το δύο μηνών βρέφος. Το παιδί ήπιε νερό. Αλλά το Αγαθονήσι δεν έχει ούτε γιατρό, ούτε νοσηλευτή.

Συγκλονιστική είναι να μαρτυρία του  δημάρχου του Αγαθονησίου Ευάγγελου Κόττορου που καταγγέλλει την απουσία γιατρού: «Σήμερα τα ξημερώματα μια μητέρα έφτασε στον αστυνομικό σταθμό Αγαθονησίου κρατώντας στα χέρια της το βρέφος που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση.
Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή γιατρού όμως εδώ και δύο μήνες στο νησί δεν υπάρχει ούτε νοσηλευτής. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία να μεταφερθεί το βρέφος. Μετά από δύο-τρεις ολόκληρες ώρες το αγγελούδι κατέληξε. Διακομίστηκε στη Σάμο νεκρό με πλωτό του λιμεναρχείου Σάμου. Δεν υπάρχει πλωτό σκάφος του λιμενικού στο νησί ώστε να μεταφερθεί εσπευσμένα απ’ ευθείας. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού. Η ανησυχία μας για τον γιατρό γίνεται μεγαλύτερη μετά και από αυτό το τραγικό περιστατικό. Δεν ξέρω ούτε εγώ πια ούτε οι κάτοικοι τι να κάνουμε. Οι αρμόδιοι λένε να περιμένουμε την νέα προκήρυξη του Οκτώβρη για την κάλυψη του αγροτικού γιατρού και θα δούμε εάν θα υπάρξει και ενδιαφέρον»