Δεν ιδρώνει το αυτί των Κύπριων γονέων – Συνεχίζουν να αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο!

Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι γονείς αφού παρά τις απανωτές προειδοποιήσεις εκ μέρους της Αστυνομίας και των αρμοδίων Αρχών για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν, εξακολουθούν και με αυξητικό ρυθμό να αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media

Η Αστυνομία συνεχίζει να συστήνει προσοχή στην ανάρτηση φωτογραφιών παιδιών στο διαδίκτυο, ωστόσο οι γονείς στην Κύπρο μένουν μετεξεταστέοι στο συγκέκριμενο θέμα!

Έτσι για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους χρήστες του διαδικτύου και ειδικότερα τους χρήστες πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, να μην ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Όπως έχει αναφερθεί ξανά, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο με το συγκεκριμένο ζήτημα και γίνεται παράκληση όπως ο κάθε ένας, να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία. Παράλληλα, από την παρακολούθηση του διαδικτύου, διαπιστώνεται γενικότερα από το αρμόδιο Γραφείο της Αστυνομίας, ότι οι Κύπριοι χρήστες των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν αρκετές φωτογραφίες παιδιών.

Ως εκ τούτου, ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του.

Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι «ανήλικος» σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία για το διαδίκτυο θεωρείται άτομο που είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.