Δεν θα πάρουν μία οι Δημόσιοι Υπάλληλοι – Προσπάθεια Αβέρωφ να διορθώσει τ’ αδιόρθωτα …

Τα ευχάριστα νέα που είχε η Κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι προήχθησαν από πέρυσι και θα έβλεπαν το πορτοφόλι τους να φουσκώνει περισσότερο, έγιναν… δυσάρεστα.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει ότι οι υπάλληλοι οι οποίοι προήχθησαν από τις 20 Ιουνίου του 2014 και εντεύθεν θα λαμβάνουν τη μισθοδοσία προαγωγής από την 1η Ιανουαρίου του 2016, αντί από την 1η Ιανουαρίου 2017, που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και το μνημόνιο, θεού (Αβέρωφ) θέλοντος και καιρού (Γεωργιάδη) επιτρέποντος, αναβάλλεται!!

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έπιασε τον παλμό του κόσμου, ένοιωσε ότι θα πέσει «κράξιμο» δηλαδή ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει την εκτόξευση ζαρζαβατικών και άλλων οπωροκηπευτικών, ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και προσπάθησε να διορθώσει τ’ αδιόρθωτα!

«Η απόδοση της μισθολογικής κλίμακας σε όσους έχουν προαχθεί στη δημόσια υπηρεσία θα μπορούσε να περιμένει μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2017», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επισημαίνοντας ότι «παρόλο που η απόδοση της μισθολογικής κλίμακας από το 2016 δεν δημιουργεί πρόβλημα στα δημόσια οικονομικά, εντούτοις δημιουργεί δυσανάλογο κοινωνικό κόστος».

Σε δηλώσεις στο περιθώριο συνεδρίου της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου, ο κ. Νεοφύτου κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει καμία σύγκρουση με την Κυβέρνηση επί του θέματος.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε δηλώσεις στο Κρατικό ραδιόφωνο είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο του ως ένα λογικό πρώτο βήμα με ανεπαίσθητη δημοσιονομική επίπτωση…

Ισως, κύριε Γεωργιάδη, με τα χρήματα που προτείνει το νομοσχέδιο για τους δημόσιους Υπαλλήλους,  κάποια κοινωνικά παντοπωλεία να μπορούσαν να μοίραζαν λίγα μακαρόνια παραπάνω στους “ανεπαίσθητα” άνεργους συμπατριώτες μας…

Κρατίνος