Δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος – Ύποπτο μήνυμα στο f/b κινητοποίησε τις αρχές ασφαλείας

Το facebook  του ΠτΔ στόχευσαν άγνωστοι οι οποίοι απέστειλαν ύποπτο μήνυμα με αποτέλεσμα η σελίδα να απενοργοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.  Συναγερμός στην αστυνομία.Συνεχίζονται εντατικά οι εξετάσεις της Αστυνομίας όσον αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης αποστολής ύποπτου μηνύματος στο λογαριασμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο facebook, δήλωσε το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο λογαριασμός του Προέδρου Αναστασιάδη απενεργοποιήθηκε σήμερα για κάποιες ώρες για λόγους ασφαλείας.  “Για λόγους ασφάλειας η σελίδα μου στο Facebook απενεργοποιήθηκε για κάποιες ώρες, καθώς άλλος λογαριασμός απέστειλε ύποπτο μήνυμα. Η έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού απέτρεψε την πιθανή εξάπλωση ιού σε άλλους λογαριασμούς”, ανέφερε μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Προέδρου μετά την επανεργοποίησή του.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως “σήμερα έγινε καταγγελία από πρόσωπο το οποίο διαχειρίζεται το λογαριασμό στο facebook του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι υπήρχε παρέμβαση. Αμέσως μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η επέμβαση έγινε από λογαριασμό άλλου προσώπου που και αυτός είχε υποστεί  παρέμβαση πριν λίγες μέρες”, ανέφερε.

`Οπως σημείωσε, “στην αρχή το πρόσωπο που διαχειρίζεται το λογαριασμό είχε τρέξει το πρόγραμμα και στη συνέχεια, αφού υποψιάστηκε ότι πρόκειται για παράνομο λογισμικό, το σταμάτησε”. Πρόσθεσε πως από τις μέχρι τώρα έρευνες φαίνεται ότι δεν υπάρχει τώρα οποιοδήποτε πρόβλημα με συγκεκριμένο λογαριασμό.Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως το όλο θέμα παρακολουθείται από την Αστυνομία και συγκεκριμένα από το αρμόδιο Γραφείο.