Δεκαέξι τελικά οι πτήσεις που επηρεάζονται από την απεργία στην Ελλάδα

Συνολικά δεκαέξι πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και από και προς αεροδρόμια της Ελλάδας, επηρεάζονται από τη στάση εργασίας στην οποία κατέρχονται από τις δυο το μεσημέρι μέχρι τις έξι το απόγευμα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο Αδάμος Ασπρής, εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου, ανέφερε ότι «και στα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου επηρεάζονται συνολικά 16 πτήσεις, εκ των οποίων οι 9 είναι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες 7 είναι αφίξεις. Απ` αυτές τις 16 πτήσεις, οι 12 είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από το Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 4 από το Αεροδρόμιο της Πάφου».

Για τις πτήσεις αυτές, συνέχισε, ενδέχεται να υπάρξει σημαντική αλλαγή στην ώρα εκτέλεσης τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σ` όλες τις περιπτώσεις αλλάζει και η ώρα προσέλευσης των επιβατών στα αεροδρόμια, είπε και πρόσθεσε πως «κάποιες αερογραμμές ενδέχεται να προχωρήσουν κανονικά και σύμφωνα με το αρχικό τους πρόγραμμα τη διαδικασία του check-in, για αυτό οι επιβάτες που αναχωρούν θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται έγκαιρα στο αεροδρόμιο».

Ο κ. Ασπρής ανέφερε ακόμα ότι οι επηρεαζόμενες αερογραμμές ενημέρωσαν το επιβατικό κοινό για τις αλλαγές που γίνονται. Οι Αρχές των αεροδρομίων της Κύπρου, κατέληξε, «θα παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση και θα κρατούν το κοινό ενήμερο».