Δείτε live το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα

Ξεκινάει η τηλεοπτική αναμέτρηση των επτά πολιτικών αρχηγών στο αποψινό ντιμπέιτ, με έξι δημοσιογράφους να θέτουν τις ερωτήσεις και έναν δημοσιογράφο να συντονίζει.

Πολιτικοί αρχηγοί οι:

Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΛΑΕ), Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ), Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), ενώ συντονιστής θα είναι ο Πάνος Χαρίτος (ΕΡΤ) και

Οι δημοσιογράφοι που θέτουν τα ερωτήματα:

Ολγα Τρέμη (Mega), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Μάκης Γιομπαζολιάς (Ε TV).

Δείτε τα σημεία του ντιμπέιτ:

 

Είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί ότι οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέητ θα είναι οι εξής:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε Αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.
Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30”. Η απάντηση θα διαρκεί έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1, 5 λεπτό ανά γύρο.