Δείτε νέα βίντεο από τις μάχες κυβερνητικών και τζιχαντιστών στη Συρία

Αμείωτες μαίνονται οι μάχες στη βορειοδυτική Συρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ και των τζιχαντιστών του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ).

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι ένας συνασπισμός τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό το Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), δηλαδή τους υποτιθέμενους μετριοπαθείς, και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις φίλα προσκείμενες στην Αλ Κάιντα.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται και εξοπλίζεται ανοιχτά -σχεδόν επίσημα- από την Τουρκία.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν συμμάχους στην επίθεση που εξαπέλυσαν εδώ και μερικές ημέρες Λιβανέζους σιίτες μαχητές της Χεζμπολάχ, Ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους, Σύρους πολιτοφύλακες εθελοντές και εναέρια υποστήριξη από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Τα βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι από τα μέτωπα της βορειοδυτικής Συρίας και θα προηγείται σύντομο επεξηγηματικό κείμενο.

Μετριοπαθείς τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) καταστρέφουν ένα τανκ T-72 των κυβερνητικών δυνάμεων στα βόρεια της επαρχίας Χάμα στη Συρία:

Οι τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης (Jaish al Fatah) βάλουν εναντίον κυβερνητικών θέσεων με ένα τανκ που έχει περιέλθει στην κατοχή τους:

«Μετριοπαθείς» τζιχαντιστές του FSA ανατινάζουν με πύραυλο TOW κυβερνητικό τεθωρακισμένο στη βόρεια Χάμα:

Ρωσικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν θέσεις των τρομοκρατών στην πεδιάδα Γκαμπ, στην επαρχία της Χάμα, την οποία επιχειρεί να ανακαταλάβει ο κυβερνητικός στρατός: