Δέκα χρόνια από τότε που έσβησε η Ηλίος- Τι λέει το Υπουργείο Μεταφορών

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εκφράζει στους συγγενείς των 121 θυμάτων τη θλίψη του για το συνεχιζόμενο δράμα τους και διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι ο τομέας των αερομεταφορών χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα γι’ αυτό και οι προσπάθειές του για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων που είχαν παρουσιαστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν είναι συνεχείς και συστηματικές.

Σημειώνει ότι προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι έχει ήδη πληρωθεί η θέση του Προϊσταμένου του Τομέα, που παρέμενε κενή για αρκετά χρόνια, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης και οι υπόλοιπες θέσεις.

“Με την ενίσχυση που θα επιτευχθεί το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα μπορεί να ανταποκρίνεται με περισσότερη επάρκεια και αποτελεσματικότητα στο έργο που έχει να επιτελέσει, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα και προτεραιότητα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών” αναφέρεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, διαβεβαιώνει ότι, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, θα παραμείνει αφοσιωμένο στους πιο πάνω στόχους και θα προωθεί σε συνεχή βάση όλες τις αναγκαίες και ριζικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε το αεροσκάφος να συνεχίσει να παραμένει το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο στον κόσμο.

Πηγή:ΚΥΠΕ