Δάσκαλοι στα θρανία!

Εξετάσεις στην ελληνική γλώσσα; Δηλαδή ορθογραφία, δοκίμιο, ετυμολογία λέξεων και αλλά τέτοια, θα είναι αναγκασμένοι να αποδεικνύουν ότι ξέρουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να διδάξουν στα δημόσια σχολεία μας.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να παίζει στα δάχτυλα του την μητρική του γλώσσα, αλλά είμαι και απόλυτα σίγουρος ότι τα μαργαριτάρια που θα δούμε γραμμένα θα βγάζουν μάτι.

Κατέληξε σήμερα η Επιτροπή παιδείας της Βουλής και το υπουργείο παιδείας στο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Μεγάλο πάντως κακό τους βρήκε αφού οι δόλιοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει στην ηλικία που είναι να καθίσουν και εξετάσεις στο αντικείμενο τους, αλλά και σε δοκίμιο δεξιότητας. Και μάλιστα οι τρεις αυτές εξετάσεις θα καθορίζουν την μισή τους βαθμολογία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει ομόφωνα την ερχόμενη Πέμπτη από την ολομέλεια και θα μπει σε εφαρμογή τον Σεπτεμβρίο. Η μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα διορίζονται εκπαιδευτικοί και από τον υφιστάμενο κατάλογο και από τον καινούργιο καθοριστικές μέχρι το 2027, έτσι για να μην φωνάζουν συμβασιούχοι και έκτακτοι.

Δίκτυς ο Κνώσσιος