Γ.Ντάισελμπλουμ: Ανοικτή ακόμη η πόρτα – “Ναι” ψηφίζει ο Σουλτς και πάει Ελλάδα

Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ακόμη και μετά την κατάρρευση των συνομιλιών το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Σουλτς, δηλώνοντας υπέρ του “Ναι”. Δημοψήφισμα Ευρώ Vs Δραχμής, βλέπει ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ροΐτερς, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι φαίνεται πως οι Έλληνες αποφάσισαν σχετικά με το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη (με το να αποφύγουν μια συμφωνία) και «εμείς δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε αυτό».

«Συνεχίζω να λέω ότι η πόρτα είναι ανοιχτή, παρότι οι επιλογές και ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένοι» είπε.

Εξέφρασε παράλληλα απογοήτευση για την κατάληξη από την πλευρά της Ελλάδας των πολύμηνων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς και της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως της Ελλάδας» είπε.

Στην Ελλάδα ο Σουλτς πριν από το δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων στην οποία έλαβε μέρος κι ο κ. Γιούνκερ, προέβη σε δηλώσεις με τις οποίες ζήτησε από τον ελληνικό λαό να υπερψηφίσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Προειδοποίησε ακόμη πως το δημοψήφισμα έχει να κάνει ουσιαστικά με τη συμμετοχή ή μη της χώρας στο ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταβεί ο ίδιος στην Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα.

Ιταλός Πρωθυπουργός: Ευρώ ή δραχμή το ελληνικό δημοψήφισμα

O Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα ότι η επιλογή στο δημοψήφισμα της Ελλάδας είναι εάν θα παραμείνει η χώρα στη ζώνη του Ευρώ.

“Το θέμα είναι: Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν θα είναι ένα ντέρμπι Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον Τσίπρα αλλά ευρώ εναντίον δραχμής. Αυτή είναι η επιλογή”, έγραψε ο Ρέντσι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker – όπως και ο κ. Ρέντσι – έχει δηλώσει ότι το “Όχι” στο δημοψήφισμα θα σημαίνει έξοδο από την ευρωζώνη.