Γ. Εισαγγελέας: “Αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο”

“Το αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, είτε δικαστικό είτε πολιτικό ή άλλο, και εμείς θα τα αντιμετωπίζουμε” δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σχολιάζοντας τη νέα εξέλιξη σε σχέση με τους Μπουλούτα – Φόρο και τις δηλώσεις Βγενόπουλου.

Η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Σοφία Χατζηκυριάκου έδωσε σήμερα χρόνο ως τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Έλλη Παπαγαπίου ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι αναζητούνται από τις ελληνικές Αρχές. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές», ανέφερε.

Εισηγήθηκε ότι η μη εμφάνιση των κατηγορούμενων αποτελεί εμπαιγμό για τη δικαστική διαδικασία.

Κατέθεσε, επίσης, στο Δικαστήριο τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με τις οποίες αποφασίστηκε η εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των δύο κατηγορούμενων για τις δύο κατηγορίες της χειραγώγησης της αγοράς και για ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία και πληροφορίες.

Ο δικηγόρος των Μπουλούτα – Φόρου, Αντρέας Χαβιαράς, διάβασε δήλωση των πελατών του ενώπιον του δικαστηρίου με την οποία αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι είχαν ανακοινώσει ότι θα παρίσταντο στη διαδικασία τελικά θεώρησαν αναγκαίο να μη το πράξουν, με στόχο τη διαφύλαξη άλλων διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και προς αυτό αναφέρθηκε στη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι, αλλά και ήδη ενεργοποιημένη διαδικασία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για τα ίδια θέματα.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη “εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου στις πρωτοφανείς και απολύτως κακόπιστες ενέργειες των αξιωματούχων της εναντίον της MIG και των στελεχών της”, ισχυριζόμενος ότι τα στελέχη της MIG “διώκονται από την Κυπριακή Δικαιοσύνη για ανύπαρκτες χρηματιστηριακές παραβάσεις”.

Κάλεσε παράλληλα τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να διατάξει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης” της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ