Γράφει ιστορία! Στην παγκόσμια κούρσα γιοτ η Κύπρια Μέμνια Θεοδώρου

Η 32χρονη Μέμνια Θεοδώρου θα γράψει ιστορία ως η πρώτη Κύπρια που συμμετέχει στην μακρύτερη παγκόσμια κούρσα σκαφών γιοτ (Clipper Round the World Yacht Race).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Θεοδώρου θα είναι η πρώτη γυναίκα από την Κύπρο που θα έχει αποπλεύσει από το Ηνωμένο Βασίλειο με κατεύθυνση την Αυστραλία όταν ο στόλος φτάσει στον προορισμό του, στην πόλη Albany της Αυστραλίας, αργότερα αυτό το μήνα.

memnia

Η Θεοδώρου, η οποία σπούδασε οδοντιατρική, είναι η πρώτη Κύπρια που έπλευσε τον Ατλαντικό Ωκεανό και τώρα τον Νότιο Ωκεανό στην Αυστραλία.
Η κούρσα Clipper Race ξεκίνησε το 1996 ύστερα από ιδέα του Σερ Robin Knox-Johnston, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε μόνος ταξίδι γύρω από τον κόσμο το 1968-69.

Η ομάδα της Θεοδώρου, που ονομάζεται GREAT Britain και χρηματοδοτείται από την βρετανική Κυβέρνηση, είναι πρώτη στην κούρσα. Αναμένεται ότι θα φθάσουν στον τελικό τους προορισμό στην Αυστραλία μεταξύ 22 και 26 Νοεμβρίου.

Δώδεκα ομάδες ερασιτεχνών θα καλύψουν συνολικά 40.000 μίλια γύρω από τον κόσμο. Περίπου το 40% εξ αυτών δεν είχαν ποτέ πριν αποκτήσει οποιαδήποτε πείρα για το άθλημα. Νοσοκόμες, δάσκαλοι, οδηγοί ταξί, διευθύνοντες σύμβουλοι, νοικοκυρές, δήλωσαν συμμετοχή και μετά από υποχρεωτική εκπαίδευση τεσσάρων εβδομάδων ξεκίνησαν ένα ταξίδι αντοχής στις θάλασσες του πλανήτη μας.