Γλίτωσαν από θαύμα – θρύψαλα αεροπλάνο λόγω χιονοθύελλας (φώτο)

Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν. Το ρύγχος του αεροπλάνου έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ενώ και τα παράθυρα του θαλάμου διακυβέρνησης, τα οποία κατασκευάζονται από πολύ υψηλής αντοχής υλικά, είναι σαν να έχουν δεχθεί πυρά από μεγάλο πυροβόλο όπλο.Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ντένβερ ενώ όσοι είδαν την καταστροφή που είχε πάθει στο εμπρός του μέρος δεν πίστευαν ότι οι πιλότοι κατάφεραν να αποφύγουν το δυστύχημα.

Και όμως, πάρ’ όλα αυτά, οι ικανότατοι πιλότοι κατάφεραν να βγάλουν το αεροπλάνο μέσα από την σφοδρή θύελλα χαλαζιού, και με χαλασμένο το GPS (που βρίσκεται στο εμπρός μέρος) να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιου του Ντένβερ.

aer1

Η πτήση της εταιρίας Delta με ένα Airbus 320 ξεκίνησε από τη Βοστώνη και είχει προορισμό το Σολτ Λέϊκ Σίτι. Κατά την διάρκεια της πτήσης όμως συνάντησε πολύ άσχημο καιρό και βρέθηκε μέσα σε σύννεφα με χαλάζι μεγάλων διαστάσεων.

Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πιλότοι να ζητήσουν άδεια για αναγκαστική προσγείωση στο Ντένβερ, στο αεροδρόμιο του οποίου προσγειώθηκαν με ασφάλεια. Και παρά τα σημαντικά προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν, ιδίως σε ότι αφορά την ορατότητα.

Οι επιβάτες στις δηλώσεις τους μιλούν για τα πιο τρομακτικά λεπτά της ζωής τους, ενώ υπήρξε και ένας εξ αυτών που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, πιθανόν από ελαφρύ τραυματισμό από τις ισχυρότατες αναταράξεις.

aer3

Η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας δήλωσε ότι το περιστατικό είναι εξαιρετικά σπάνιο, και εξήρε την ικανότητα των πιλότων να επιστρέψουν με ασφάλεια στο έδαφος ένα αεροπλάνο που έχει υποστεί τέτοιας έκτασης ζημιές. Για το περιστατικό έρευνες κάνει και η FAA καθώς είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο που από καθαρή τύχη δεν οδήγησε σε ένα μεγάλης έκτασης δυστύχημα.

Πηγή:protothema.gr