Γκάφα ολκής! Πήρε το όπλο μαζί του και άφησε την πρεσβεία αφύλακτη – Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Σκοποί για το… θεαθήναι και  χωρίς όπλο ήταν για 16 ώρες  δύο αστυνομικοί σε πρεσβεία στη Λευκωσία καθώς ο προηγούμενος συνάδελφος του πήρε το όπλο στο σπίτι του, αφήνοντας ουσιαστικά την πρεσβεία αφύλαχτη. Η γκάφα των αστυνομικών έγινε γνωστή στην ηγεσία και εξοργισμένος ο Αρχηγός της Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα και τους τρεις αστυνομικούς.
Το περιστατικό συνέβη στις 10 Αυγούστου σε Πρεσβεία μάλιστα “υψηλού” κινδύνου.  Ο  αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε σκοπιά στην Πρεσβεία, αποχώρησε μετά το πέρας της υπηρεσίας του, παίρνοντας μαζί του στο σπίτι του το υπηρεσιακό όπλο.
Ο σκοπός, που τον αντικατέστησε δεν ζήτησε το υπηρεσιακό όπλο και συνέχισε την υπηρεσία χωρίς αυτό. Το ίδιο συνέβη και με τον τρίτο σκοπό, αφήνοντας ουσιαστικά, την Πρεσβεία αφύλακτη για 16 ώρες, αφού οι σκοποί δεν έφεραν όπλο.  Παρά το γεγονός ότι την επόμενη μέρα, ο ξεχασιάρης αστυνομικός επέστρεψε το όπλο στην Πρεσβεία, εντούτοις το περιστατικό μαθεύτηκε αφού η 3η σκοπός εκμυστηρεύτηκε τη γκάφα του συναδέλφου της σε άλλο αστυνομικό, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον ανώτερο τους.
Μόλις το περιστατικό ήλθε εις γνώσιν του Αρχηγού της Αστυνομίας, προχώρησαν όλες οι διαδικασίες  και οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Για τον πρώτο αστυνομικό, ο οποίος πήρε το όπλο στο σπίτι του, θα διερευνηθεί κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Οι δύο επόμενοι εξετάζονται για πειθαρχικά αδικήματα