Γκάφα ή σκόπιμη διαρροή; Χαμός στη Ρωσία από πυρηνική τορπίλη με στόχο Αμερικανικά πλοία

Η Ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εκ παραδρομής μυστικά σχέδια κατασκευής, μιας νέας πυρηνικής τορπίλης, που θα έχει ως στόχο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και τα battle groups τα οποία τα συνοδεύουν.

Η μετάδοση όπως ήταν φυσικό προκάλεσε σάλο και η γκάφα όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian έγινε από τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, NTV και Channel One.

Οι εικόνες που μετέδωσαν τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα λήφθηκαν από τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αξιωματικούς που μετέχουν στο μυστικό πρόγραμμα στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Β.Πούτιν εκείνη την στιγμή έκανε την δήλωση ότι «η Ρωσία θα λάβει απαραίτητα μέτρα για να ενισχυθεί το δυναμικό της χώρας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλινου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε το «ατύχημα», σχολιάζοντας ότι «Είναι αλήθεια ότι κάποια απόρρητα στοιχεία μπήκαν στο πλάνο».
Το ζήτημα είναι, πρόκειται για γκάφα; Ή απλώς η Ρωσία ήθελε να αποστείλει προειδοποίηση στις ΗΠΑ ότι το πανίσχυρο αμερικανικό Ναυτικό με το οποίοι η Ουάσιγκτον προβάλει παγκοσμίως την ισχύ της σε αδύναμες χώρες τύπου Ιράκ και Γιουγκοσλαβίας στο παρελθόν, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα απέναντι στα ρωσικά οπλικά συστήματα, καθώς μια πυρηνική τορπίλη δεν χρειάζεται να πετύχει τον στόχο της, αρκεί να εκραγεί σε απόσταση ενός μιλίου από ένα αεροπλανοφόρο και το υπό συνοδεία battle group για αν βυθιστούν.

Η πυρηνική τορπίλη για την οποία έγινε λόγος θα έχει κεφαλή 100 κιλοτόνων και θα μπορεί να βυθίσει ένα ολόκληρο “battle group” ακόμα και χωρίς άμεσο πλήγμα.

Δείτε το επίμαχο βίντεο