Γιούνκερ: Ένα Brexit θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνύπαρξη των Ευρωπαίων

Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή `Ενωση θα είχε “απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνύπαρξη των Ευρωπαίων”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σε περίπτωση αρνητικής ψήφου στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ένα Brexit “είναι βέβαιο ότι θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις στην συνύπαρξη των Ευρωπαίων, για τις οποίες δεν θέλω καθόλου να κάνω εκτιμήσεις, διότι είμαι πεπεισμένος ότι οι Βρετανοί θα λάβουν απόφαση με ορθολογισμό”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου Funke Mediengruppe.

“`Ολοι οι Ευρωπαίοι είναι προσηλωμένοι στην παραμονή της Βρετανίας στην οικογένεια”, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η `Ενωση έχει φθάσει σε δίκαιη συμφωνία με το Λονδίνο για να δώσει περισσότερη ευελιξία στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απέσπασε το Φεβρουάριο συμφωνία με τα 27 άλλα μέλη της Ένωσης, η οποία ενισχύει το ειδικό καθεστώς της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ, προβλέπει προστατευτικά μέτρα για το Σίτι του Λονδίνου και επιτρέπει στη Βρετανία να επιβάλει νέους περιορισμούς στην πρόσβαση των μεταναστών από χώρες της ΕΕ στα κοινωνικά επιδόματα.