Γιουροβίζιον (Ε)

Κάθε χρόνο με την ίδια αγωνία καθόμαστε και βλέπουμε την Γιουροβίζιον, λες και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος.

Είναι σαν να βλέπεις την 33η επανάληψη του Κωνσταντίνου και Ελένης και να κάνεις ότι δεν ξέρεις τι θα γίνει.

Λες και δεν ξέρουμε ότι στο κομμάτι της ψηφοφορίας, οι πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης θα ανταλλάζουν μεταξύ τους 12αρια.

Λες και δεν ξέρουμε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι Σκανδιναβικές χώρες. Όμως το πιο εξωφρενικό είναι που πανηγυρίζουμε κάθε χρόνο για το 12αρι που παίρνουμε από την Ελλάδα και φέτος  σπάσαμε την παράδοση και αντί να ψηφίσουμε την Μαρία – Έλενα δώσαμε το 12αρι μας στη Σουηδία!

Πραγματικά είμαι πεπεισμένος ότι ο Σάκης, όχι ότι δεν ήταν ωραίο το τραγούδι, κάτι πρέπει να τους έταξε και τους ξεγέλασε. Γιατί σίγουρα κάποιο τρικ πρέπει να έκανε, δεν χωρά αμφιβολία.

Κατά καιρούς στείλαμε καλά και αξιόλογα τραγούδια και εμείς αλλά και η Ελλάδα και όμως πατώσαμε, και βγαίναμε την άλλη μέρα και λέγαμε τα γνωστά περί ανταλλαγής 12ριών. Αφού ξέρουμε ότι έτσι θα γίνει γιατί δυσανασχετούμε;

Αμ το άλλο που είδαμε φέτος με την ΄ευρωπαϊκή΄ Αυστραλία… όχι βέβαια ότι το Αζερμπαϊτζάν και το Ισραήλ ότι ανήκουν στην Ευρώπη.

Μέσα λέει σε 72 ώρες ο Αυστραλός έγραψε κι ενορχήστρωσε το τραγούδι με το οποίο θα συμμετείχε η χώρα του στο διαγωνισμό, γιατί τόσο χρόνο είχε.

Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ, μία καλή μέρα οι ευρωπαίοι ξύπνησαν και είπαν, για να εντάξουμε μέσα σε ένα ευρωπαϊκό διαγωνισμό και μία χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου, τηλεφώνησαν τότε στους Αυστραλούς που δεν είχαν ιδέα… και τότε αυτοί αφού μπήκαν στο Wikipedia και έμαθαν τα σχετικά για τον διαγωνισμό, τρέχανε και δεν προλαβαίνανε…

Δίκτυς ο Κνώσσιος