Για ποιους κτυπά η καμπάνα – Στη Κύπρο οι καταζητούμενοι για τις μίζες στα ΧΥΤΑ

No 547598

Στην Κύπρο φτάνουν από μέρα σε μέρα οι τρεις καταζητούμενοι υπάλληλοι της εταιρείας Helector σε σχέση με το σκάνδαλο στα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΗ.  Για ποιους κτυπά η καμπάνα; Αποφασισμένη να “καθαρίσει” το όνομα της η εταιρεία.

Βαλίτσες για την Κύπρο ετοιμάζουν οι τρεις καταζητούμενοι υπάλληλοι της Helector, οι οποίοι αναμένεται να ταξιδέψουν στη Κύπρο από μέρα σε μέρα. Παρά το γεγονός ότι οι ανακριτές δεν έχουν επίσημη δήλωση των καταζητούμενων  που να επιβεβαιώνει την πρόθεση τους να παραδοθούν στην αστυνομία, εντούτοις τρίτα πρόσωπα, οικεία των υπόπτων, διαβεβαιώνουν για την πρόθεση τους να το πράξουν.

Πρόκειται για τους Imad Baqleh, από την Ιορδανία μόνιμο κάτοικο Ελλάδας ο οποίος ήταν πολιτικός μηχανικός της Helector, Αθανάσιο Κατρή 60 ετών από Ελλάδα, μόνιμο κάτοικο Αθήνας πρώην στέλεχος της Helector και τον Δημήτριο Γιαννακόπουλο, 65 ετών από την Ελλάδα, μόνιμο κάτοικο Ρουμανίας, πρώην γενικό διευθυντή της εταιρείας Helector.

Τα ίδια πρόσωπα μάλιστα, έχουν αναφέρει στους ανακριτές, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι τρεις ή τουλάχιστον κάποιοι από τους τρεις είναι πρόθυμοι να μιλήσουν και ήδη έχουν πάρει το “οκ” από τη διεύθυνση της εταιρείας να το πράξουν, καθώς η Helector παρουσιάζεται αποφασισμένη να “καθαρίσει” το όνομα της από τα σκάνδαλο.

Εάν γίνει αυτό δεν αποκλείονται και άλλες συλλήψεις αφού λόγω της θέσης που κατείχαν οι τρεις, φέρονται να γνωρίζουν πολλά για τυχόν μίζες που δίνονταν προς διάφορες κατευθύνσεις. Ιδιαίτερα ο Γιαννακόπουλος που ήταν γενικός διευθυντής της εταιρείας Helector πριν αναλάβει ο Κοκότσης, θα γνωρίζει αρκετά για μίζες και πρόσωπα. Έτσι, τυχόν κατάθεσή του θα φωτίσει γεγονότα που διαδραματίστηκαν προ του 2008 σε σχέση με τα έργα που ανέλαβε να εκτελέσει στην Κύπρο η Helector