Για ποιες διαφημίσεις των τραπεζών λέτε;

Ε ρε πως αλλάζουν οι καιροί… Θυμάμαι παλιά καθόμασταν στην τηλεόραση να δούμε καμία ταινία και μας βομβάρδιζαν οι διαφημίσεις των τραπεζών. Σχεδόν σε παρακαλούσαν να πας να πάρεις δάνειο ή να σου βγάλουν πιστωτική κάρτα.
Δάνειο αυτοκινήτου, δάνειο χριστουγεννιάτικων γιορτών, δάνειο καλοκαιρινών, χειμερινών, φθινοπωρινών, ανοιξιάτικων διακοπών, δάνειο σπιτιού, δάνειο εξοχικού, δάνειο σκάφους, και οτι αλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Μόνο δάνειο για να σκοτώσεις την πεθερά δεν σου δίνανε…
Χρειάστηκε η κατάρρευση μιας τράπεζας για να βάλουν μυαλό οι υπόλοιπες και να αρχίσουν να σκέφτονται δίπλα και τριπλά, πριν, και υπό πολλές προϋποθέσεις, για να σου δώσουν δάνειο. Και για να είμαι ειλικρινής τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχω ακούσει και κανένα να λέει οτι πήρε δάνειο.
Τώρα ανοίγεις την τηλεόραση και αν είσαι τυχαίος μπορεί να πετύχεις καμία διαφήμιση
τράπεζας. Οχι βέβαια για να σε πείσουν να πάρεις δάνειο, αλλα για να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους.
Η μια σου λέει οτι μπορείς να μεταφέρεις τα χρήματα σου απο το κινητό, η άλλη πως μπορείς να κανείς ανάληψη ανα το παγκόσμιο και η τρίτη για τις έξυπνες ΑΤΜ της.
Για να τα απολαύσεις όμως όλα αυτά θα πρέπει να έχεις λεφτά, οχι απο αυτά που ειναι για να ταΐσεις τα παιδιά σου… αλλά απο τα άλλα…

Δίκτυς ο Κνώσσιος