Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν τατουάζ στα στήθη τους

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να καλύψουν τα στήθη τους με τατουάζ. Η νέα τρέλα που τις έχει κυριεύσει έχει να κάνει κυρίως με την ανάγκη που αισθάνονται για να κάνουν μια αλλαγή. 

Η Stefan Dinu που έχει ένα από τα μεγαλύτερα τατού στούντιο στο Λονδίνο εξηγεί γιατί οι γυναίκες ζωγραφίζουν κυρίως το στήθος τους: «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν τατουάζ, Εχει να κάνει κυρίως με τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία. Για παράδειγμα αν δούμε μια γυναίκα γεμάτη με τατουάζ δεν θα την κρίνουμε όπως κάναμε παλιά. Επίσης το τατουάζ είναι ένας τρόπος έκφρασης. Κάνεις κάτι πάνω στο σώμα σου που έχει κάποια σημασία» και συνεχίζει: «Υπάρχουν όμως και γυναίκες που κάνουν τατουάζ γιατί θέλουν να κρύψουν τα σημάδια από μια επέμβαση ή από μια μαστεκτομή. Στις περιπτώσεις αυτές η διαδικασία είναι εξαιρετικά επώδυνη».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλές είναι οι γυναίκες που βλέπουν το τατουάζ σαν είδος θεραπείας μετά από μια τραυματική επέμβαση μαστεκτομής. Το βλέπουν σαν μια δεύτερη ευκαιρία και το κάνουν για να αλλάξουν όψη και διάθεση.

Στη Βρετανία μια στις πέντε γυναίκες που έχει κάνει τατουάζ το έχει κάνει στην περιοχή του στήθους

Μια άλλη τάση που τρελαίνει τους οπαδούς των τατουάζ είναι τα τρισδιάστατα. «Ερχονται στο στούντιο και μας ζητούν τρισδιάστατα τατουάζ. Είναι μια μίξη κόκκινου και μπλε μελανιού που το κάνει να φαίνεται ότι ξεπηδά από μέσα σου», λέει η Stefan Dinu καταλήγοντας: «Το πιο δύσκολο που μας ζητούν είναι να τους κάνουμε ακραία σχέδια στα μάτια».

Πηγή:protothema.gr