ΓΕΣΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

ΠΡΟΣ…ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ

Με την επιμονή της κυβέρνησης για εισαγωγή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο Γενικό Σχεδιο Υγείας  επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για ανατροπή της φιλοσοφίας του και τορπιλίζονται οι προοπτικές εφαρμογής του.

Η πολιτική των εμπαιγμών και της ευθυνοφοβίας συνεχίζεται εκ μέρους της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Φίλιππου Πατσαλή, η εφαρμογή του ΓΕΣΥ μετατίθεται σε ακαθόριστο χρόνο (το πιο πιθανό στις ελληνικές καλένδες) και μάλιστα αυτή η ευθύνη επιχειρείται να φορτωθεί  στον Οργανισμό Ασφαλίσης Υγείας.

Αποτελεί πρωτοφανή κοροϊδία για την κυπριακή κοινωνία, ειδικότερα για τους εργαζόμενους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, η προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να απεκδυθεί κάθε ευθύνης, για το γεγονός ότι δεν θα ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του Σχεδίου τον Ιούλιο του 2015.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας έρχονται να επιστεγάσουν ένα μωσαϊκό παλινδρομήσεων και αναιρέσεων για το ΓΕΣΥ από την κυβέρνηση.

Παρά τις δημόσιες εξαγγελίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη και τις αναφορές της σε επικείμενες μελέτες, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι ακόμη δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, είναι φανερό πως αυτές είναι ήδη ειλημμένες.

Συγγνώμη κύριε Πατσαλή…αλλά διερωτόμαστε πως είναι δυνατό όλοι να αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να μιλούμε για πολυασφαλιστικό και οι κυβερνώντες να επιμένουν με σχετική πρόνοια στο προσχέδιο του νομοσχεδίου.

Μήπως με αυτή τους την επιμονή τροχιοδρομούν το ξεπούλημα της υγείας, εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα ημετέρων;

Φήμη