Γερμανία: Ακυρώνονται 1.000 πτήσεις λόγω απεργίας των πιλότων Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας των πιλότων της θα ματαιωθούν την Τετάρτη περίπου 1.000 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία προσπαθεί ακόμη να κηρύξει την απεργία παράνομη και έχει προσφύγει στα δικαστήρια της Φρανκφούρτης, περισσότερες από 500 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρά την κινητοποίηση των εργαζομένων της.

Οι θυγατρικές του ομίλου, δηλαδή οι Germanwings, Swiss και Austrian Airlines, δεν αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία.

Σχεδόν οι μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa ακυρώθηκαν σήμερα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικάτο των πιλότων Cockpit το οποίο έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τη Διεύθυνση του ομίλου και από τον Απρίλιο του 2014 έχει προχωρήσει σε άλλες 12 απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η τελευταία απεργία των πιλότων ήταν το Μάρτιο φέτος. Μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, στα τέλη Μαρτίου, το συνδικάτο σταμάτησε τις απεργίες και κάθισε ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να βρεθεί μια ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της η Lufthansa σημειώνει ότι επί του παρόντος «δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις» με το συνδικάτο Cockpit.