Γεν. Εισαγγελέας: Αποδεκτό ως τεκμήριο το βίντεο ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς

Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό πολίτη σε αστυνομικά κρατητήρια της Πόλης Χρυσοχούς από δύο αστυνομικούς γίνεται αποδεκτό από το δικαστήριο ως τεκμήριο, μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι ο φάκελος της υπόθεσης με το πόρισμα της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία στις 19 Μαΐου του 2015, σημειώνοντας ότι το πόρισμα, ομολογουμένως, διαπίστωνε τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και εισηγείτο την ποινική δίωξη των δύο αστυνομικών.

Στις 26 Ιουνίου, πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης, και αφού μελετήθηκε το περιεχόμενο του πορίσματος, ακολούθως δόθηκαν οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των αστυνομικών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι το θύμα του ξυλοδαρμού είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο σε 18 μήνες φυλακή με αναστολή για επίθεση και τραυματισμό αστυνομικού.

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κληρίδης, το βίντεο θα κατατεθεί ως τεκμήριο στο δικαστήριο το οποίο γίνεται αποδεκτό μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας με αφορμή την υπόθεση του ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών στη Λευκωσία το 2005 από αστυνομικούς.

Το βίντεο έχει ήδη γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο στην ποινική υπόθεση εναντίον του θύματος ως κατηγορουμένου, κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας.