Γεννάτε αλλιώς μετακομίζετε!

Κάπως έτσι την είδε προφανώς ο συντάκτης των κανονισμών για τις μεταθέσεις.

Γιατί αν είσαι υπάλληλος αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία και άτεκνος τότε είσαι υποψήφιος για μετάθεση.

Αν βέβαια ψάχνεσαι και θέλεις να κάνεις οικογένεια θα είναι κομματάκι δύσκολο. Γιατί αν είσαι Λευκωσιάτης και σε μεταθέσουν στη Λεμεσό στην καλύτερη περίπτωση να ξυπνάς από τις 5 και 30 το πρωί, να είσαι έτοιμος μέχρι τις 6 και 30 να φεύγεις από Λευκωσία, ώστε στις 7 και 30 να περνάς την πόρτα της δουλειάς σου.

Από τις 8 δηλαδή για νανάκια, όχι Μπρούσκο και Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα δεν βλέπεις αλλά ούτε καν δελτίο ειδήσεων…

Μέσα από τους κανονισμούς καθορίζονται τα κριτήρια για μεταθέσεις, τα οποία λαμβάνουν υπόψη στη μοριόδοτηση την περίοδο εργασίας εκτός επαρχίας μόνιμης διαμονής και τη σύνθεση της οικογένειας.

Οι κανονισμοί επηρεάζουν 2.561 υπαλλήλους αορίστου χρόνου, εκ των οποίων το 10% είναι το γραμματειακό και διοικητικό προσωπικό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κατηγορία η οποία μετακινείται.

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για αποκέντρωση μάλλον έχουν διπλό στόχο αφού όπως δείχνουν τα πράγματα στόχο έχουν να λύσουν και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Και μην σας περάσει από το μυαλό ότι με ένα χαρτί γιατρού θα την γλιτώσετε γιατί οι κανονισμοί είναι αυστηροί με τις άδειες ασθενείας και τα χαρτιά που παρουσιάζονται.

Με άλλα λόγια και πάλι την νύφη θα την πληρώσουν οι ελεύθεροι και άτεκνοι!