Γενικός Εισαγγελέας: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τις πολιτικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή διευκρινίζει ότι δεν υπονόησε ότι γίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια άμεσης πολιτικής εμπλοκής ή παρέμβασης σε συγκεκριμένες υποθέσεις ή στο ανακριτικό έργο, ενώ έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι “απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που μου είχαν υποβληθεί σχετικά με επικρίσεις για καθυστερήσεις στις ανακρίσεις ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, προέβηκα σε κάποιες διαπιστώσεις. Ότι δηλαδή, κάποιοι καλόπιστα ενδιαφέρονται και ανησυχούν για την μεγάλη χρονική έκταση που προσλαμβάνουν οι ανακρίσεις, ενώ υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι, χάριν δικών τους σκοπών και σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιούν αυτό τον παράγοντα για να πλήξουν τον Γενικό Εισαγγελέα, τον οποίον και ταυτίζουν με τα θέματα των αστυνομικών ανακρίσεων”.

“Αυτό είναι κάτι που γίνεται δημόσια και οποιοσδήποτε μπορεί να το αντιληφθεί και δεν χρειάζεται να κατονομασθεί κανένας. Ως προς τα κίνητρα και σκοπιμότητες, και αυτά είναι γνωστά και σε μένα και σε πολλούς άλλους, αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορούν επί του παρόντος να δημοσιοποιηθούν”, πρόσθεσε.

“Δεν υπονόησα όμως ότι γίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια άμεσης πολιτικής εμπλοκής ή παρέμβασης σε συγκεκριμένες υποθέσεις ή στο ανακριτικό έργο, όπως αντιλήφθηκα να παρερμηνεύονται οι δηλώσεις μου. Αυτές περιορίζονταν σε στοχευμένες ενέργειες κάποιων για μηδενισμό και υποτίμηση της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλεται από την Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία”, καταλήγει ο Γενικός Εισαγγελέας στην ανακοίνωσή του.