Γάτα ο… παπάς, προνοητικοί οι αστυνομικοί – Πως τσάκωσαν την κλέφτρα των παγκαριών

Το παγκάρι μοναστηριού στόχευσε 30χρονη από τη Ρουμανία, η οποία όμως έμεινε με τα λεφτά… στο χέρι αφού πιάστηκε επ’ αυτοφώρω την ώρα που τσέπωνε τις εισφορές των πιστών.  Κλέφτρα με παρελθόν που την «έκαψε» ο παπάς και η εξυπνάδα των αστυνομικών… Χειροπέδες και σε δύο Ελληνοκύπριους. 

Η σύλληψη των τριών έγινε όταν στις 12 χθες το μεσημέρι, η 30χρονη μετέβη στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στους Τρούλους.  Μόλις την αντίκρισε ο ιερέας της εκκλησίας την αναγνώρισε ως τη γυναίκα που είχε κλέψει στο πρόσφατο παρελθόν από το παγκάρι.  Αμέσως τηλεφώνησε στην αστυνομία, ενώ μόλις η 30χρονη αντιλήφθηκε την πράξη του, τράπηκε σε φυγή.

Περίπολο της αστυνομίας μετέβη επί τόπου, ωστόσο η επίδοξη κλέφτρα ήταν εξαφανισμένη.  Οι αστυνομικοί σκέφθηκαν τότε να μεταβούν σε κοντινό μοναστήρι της περιοχής, μπας και εντοπίσουν την ύποπτη.

Οι σκέψεις τους αποδείχθηκαν σωστές αφού η 30χρονη όντως είχε μεταβεί στο μοναστήρι της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον.  Τα μέλη της αστυνομίας εισήλθαν στο μοναστήρι και έπιασαν επί το έργο την ύποπτη.  Αμέσως της πέρασαν χειροπέδες και πάνω της εντοπίστηκαν 109.20 ευρώ που πρόλαβε να αρπάξει από το παγκάρι.

Έξω από το μοναστήρι, εντοπίστηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο Ελληνοκύπριοι ηλικίας 35 και 20 χρόνων.  Η παρουσία τους θεωρήθηκε ύποπτη, έτσι συνελήφθηκαν και αυτοί.  Παρά το γεγονός ότι στην κατοχή τους δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, οι ανακριτές εκτιμούν ότι είναι συνεργάτες της 30χρόνης και τα πρόσωπα που την μεταφέρουν στις εκκλησίες για να διαπράττει τις κλοπές. Και οι τρεις τέθηκαν υπό κράτηση.