Β. Παπαδόπουλος: “Το ενεργειακό πρόγραμμα προχωρεί με γοργούς ρυθμούς”

Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε είδους συμφωνία για αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντησή του σε κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος και η μανία κάποιων επί καθημερινής βάσεως δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των πολιτών», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στη γραπτή δήλωσή του.

Προσθέτει ότι «όσοι επιλέγουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες προβάλλοντας ανύπαρκτα θέματα και με άκρατο λαϊκισμό που ξεφεύγει των ορίων νομίζοντας ότι θα λύσουν έτσι τα εσωκομματικά τους προβλήματα, πλανώνται πλάνην οικτράν».

Ωστόσο, για σκοπούς αποκατάστασης της αλήθειας, όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου επισημαίνει ότι «ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε είδους συμφωνία ή συνεννόηση με τον οποιονδήποτε για αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αντιθέτως, συνεχίζει, «το πρόγραμμα προχωρεί με γοργούς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα».

«Απόδειξη τούτου είναι οι τελευταίες ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, ενώ, όπως προ ελαχίστων ημερών δήλωσε και ο Υπουργός Ενέργειας, βρισκόμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο», αναφέρει.

Επίσης, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «για όσα ψευδή και παραπλανητικά προβάλλονται σε σχέση με τις ενεργειακές δραστηριότητες της ΕΝΙ Kogas στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι κανένα από αυτά τα φανταστικά σενάρια ισχύει και οι εμπνευστές τους θα διαψευστούν, για άλλη μια φορά, λίαν προσεχώς».