Βροχή οι καταγγελίες οδηγών σε μία εβδομάδα – Πάνω από 2000 καταγγελίες – 697 έλεγχοι και σε νυκτερινά κέντρα, με 280 καταγγελίες

Συντονισμένες επιχειρήσεις διεξήγαγε η Αστυνομία σε όλη την Κύπρο από τις 4 Αυγούστου έως και σήμερα, στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.
Διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 2.012 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τις οποίες 870, αφορούσαν παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Επίσης έγιναν 1,551 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 136 καταγγελίες.
Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς, ενώ έγιναν αρκετές καταγγελίες για παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης αναπήρων.
Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, ελέχθησαν παγκύπρια  991 οχήματα και 809 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.
Επίσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 697 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 280 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.
Στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 41 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α. Επίσης, ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα συνεχιστούν.