Βρε πως αλλάζουν οι καιροί …

Παρακολουθώντας τις χθεσινές αναμετρήσεις των Πλέι οφ του Τσάμπιονς λινκ, έπεσε το βλέμμα μου στην αναμέτρηση της Σκεντερμπέου με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό οι αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με την Αλβανική  ομάδα.

Την περίοδο 2009 -2010,  ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε την Αλβανική ομάδα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς λινκ και την φιλοδώρησε με συνολικά έξι τέρματα.

Η Σκερντεμπέου όπως και πολλές άλλες ομάδες την περίοδο εκείνη ήταν “βούτυρο στο ψωμί” των Κυπριακών ομάδων, τις συναντούσαν στους πρώτους προκριματικούς και τις τελείωναν με συνοπτικές διαδικασίες.

Όμως οι καιροί άλλαξαν αυτές οι ομάδες προχώρησαν και πλέον διεκδικούν είσοδο σε ευρωπαϊκούς  ομίλους , όπως και άλλες άσημες και άγνωστες για εμάς ομάδες .

Βλέποντας λοιπόν την Σκερντεμπέου να είναι μια ανάσα από τα αστέρια του Τσάμπιονς λινκ , αμέσως συνειρμικά το μυαλό μου πήγε στην Ομόνοια, ναι στην Ομόνοια. Και ο λόγος που το μυαλό μου πήγε στην Ομόνοια είναι απλός γιατί η Ομόνοια ακόμη προσπαθεί να περάσει σε ευρωπαϊκό όμιλο, και πάντα κάτι γίνεται και μένει εκτός, και ομάδες όπως η Σκερτνεμπέου έκαναν το βήμα παραπάνω που η Ομόνοια ψάχνει εδώ και καιρό και δυστυχώς δεν το έκανε ακόμη.

Να λοιπόν που αλλάζουν οι καιροί και αυτές οι ομάδες που άλλοτε τις περιμέναμε με ανυπομονησία για εύκολες προκρίσεις , τώρα διεκδικούν είσοδο στο Τσαμπιονς Λινκ , και είναι  είδη σε όμιλο τουΓιουρόπα λινκ.

Στέλιος Χαραλάμπους