Βρέθηκε μέρος της ατράκτου και του πιλοτηρίου του Νoratlas – Επί τόπου και ο Φ.Φωτίου

Όλο και πιο κοντά στον εντοπισμό της ατράκτου του μεταγωγικού αεροσκάφους της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας Νοράτλας, βρίσκονται οι εμπειρογνώμονες που διενεργούν την ανασκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Καθημερινά πλέον εντοπίζονται κομμάτια τα οποία οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι ανήκουν στο χτυπημένο  Νοράτλας.

Σήμερα εντοπίστηκε μέρος της ατράκτου αλλά και το πιλοτήριο αφού πριν μία εβομάδα εντοπίστηκαν και τα δύο μεγαλύτερα κομμάτια που προέρχονταν από το σύστημα που συνδέει τους τροχούς του αεροσκάφους, αλλά και από μέρος του πιλοτηρίου, στο οποίο ήταν τοποθετημένα κάποια από τα όργανα του Ελληνικού Μεταγωγικού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν έχουν εντοπιστεί εντός των συντριμμιών υπολείμματα από τις σορούς των επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους, που είναι θαμμένο στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας από τις 22 Ιουλίου 1974.

Αξίζει να σημειώθεί ότι οι τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες, που ενισχύουν την ομάδα, ένας Αυστραλός, ένας Καναδός και ένας Ολλανδίας, είχαν την πρώτη συνάντησή τους με την ομάδα του Κώστα Ηλιόπουλου που εντόπισε τα οστά των υπόλοιπων 12 καταδρομέων του Νοράτλας, στο στρατιωτικό κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου, στη Λακατάμια.

Περισσότερα σε λίγο…