Βρέθηκε η κόρη του Αλμπάνο και της Ρομίνα Πάουερ;

Μια μυστηριώδης εξαφάνιση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Ιταλίας πριν από δυο δεκαετίες  ίσως να βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της.

Το πτώμα της κόρης του Αλμπάνο Καρίζι και της Ρομίνα Πάουερ, Ιλένια Καρίζι, που εξαφανίστηκε πριν 21 χρόνια και ποτέ δεν βρέθηκαν τα ίχνη της, ενδεχομένως βρέθηκε και ίσως έχει πέσει θύμα serial killer.

Η Ιντερπόλ έστειλε σήμα στην ιταλική αστυνομία προκειμένου να λάβει γενετικό υλικό από τον Αλμπάνο και τα παιδιά τουόπως αναφέρει σε δημοσίευμά της καθημερινή εφημερίδα , ώστε να το συγκρίνει με το DΝΑ οστών που ανήκουν σε θύμα serial killer, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1994, αλλά έως σήμερα δεν είχε συνδεθεί με την Ιλένια Καρίζι.

Ήδη η αμερικανική αστυνομία έλαβε το DΝΑ της Ρομίνα Πάουερ που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη.

Η  23χρονη Ιλενια, η οποία ζούσε στη Νέα Ορλεάνη,  επικοινώνησε για τελευταία φορά με τους διάσημους γονείς της στις 31 Δεκεμβρίου 1993. Δεκαπέντε ημέρες αργότερα δήλωσαν την εξαφάνιση της. Οι γονείς της πήγαν στις ΗΠΑ για να την αναζητήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Έπειτα από καιρό ο Αλμπάνο γύρισε απογοητευμένος στην Ιταλία, ενώ η Ρομίνα Πάουερ έμεινε στις ΗΠΑ.

Την υπόθεση άρχισαν να ξεδιαλύνουν, χωρίς να το ξέρουν, οι αστυνομικοί της κομητείας Παλμ Μπιτς. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1994 εντοπίστηκε το πτώμα άγνωστης στο Χολτ της Φλόριντα. Δυο χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ένοχος ήταν ο «δολοφόνος με το χαρούμενο πρόσωπο». Το 1996 ο φορτηγατζής Κιθ Χάντερ Τζέσπερσον ομολόγησε ότι αυτός τη σκότωσε.

Ανέφερε ότι τη γνώρισε σε πρατήριο καυσίμων της πόλης Τάμπα, όπου έκανε οτοστόπ. Του είπε ότι την έλεγαν Σούζαν, κουβαλούσε ένα σακίδιο και του ζήτησε να τη μεταφέρει στην Καλιφόρνια ή τη Νεβάδα. Ο Τζέσπερσον είχε συλληφθεί το 1995 και αποδείχτηκε ότι ήταν ο serial killer που σκότωσε τουλάχιστον οκτώ γυναίκες στις ΗΠΑ μεταξύ 1990 και 1995.

Ίσως το όνομα να ήταν αυτό που μπέρδεψε τους αστυνομικούς, αν και αργότερα η έρευνα έδειξε ότι κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ η Ιλένια ήθελε να την αποκαλούν Σούζαν. Όσο και αν προσπάθησαν οι αστυνομικοί της κομητείας Παλμ Μπιτς, δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το πτώμα.

Επέμειναν όμως και πρόσφατα απευθύνθηκαν σε ειδικό για να αναπλάσει το πρόσωπο με βάση το κρανίο και τη μαρτυρία του δράστη. Η ομοιότητα του με την Ιλένια ήταν τόσο εντυπωσιακή, ώστε οδήγησε στην εμπλοκή της Ιντερπόλ και στη λήψη δειγμάτων DΝΑ από τον Αλμπάνο και την πρώην σύζυγο του.