Βουλευτής Χαμπουλλάς Vs Τάσου Τρύφωνος – Άγριος Καβγάς για τα Αμπελοπούλλια On Air

Με δεικτικό και μάλλον προσβλητικό τρόπο ο γνωστός παρουσιαστής του Τετ-α-Τετ Τάσος Τρύφωνος, τα έβαλε στον αέρα με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευγένιο Χαμπουλλά για το ζήτημα των…αμπελοπουλιών.

Ο παρουσιαστής ξεκάθαρα άφησε υπονοούμενα εναντίον του κ. Χαμπουλλά ότι συμπεριφέρεται τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι με αυτό τον τρόπο, με μοναδικό στόχο την αλίευση ψήφων από την Επαρχία Αμμοχώστου. Περαιτέρω του ανέφερε ότι οι βουλευτές αντι να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα, ψάχνουν να βρουν τρόπους να νομιμοποιήσουν τη θήρευση των αμπελοπουλιών. Λόγος έγινε και για ξένη περιβαλλοντική οργάνωση, μέλη της οποίας διοργανώνουν επιδρομές σε χωράφια και υποστατικά σπάζοντας ξόβεργα, μηχανές μιμητικών φωνών και απελευθερώνοντας πουλιά.

Η ιστοσελίδα μας απέδειξε μέχρι σήμερα ότι δεν έχει κομματικές ταυτίσεις και τάσεις. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και με κριτική άποψη έναντι όλων των κομμάτων και βουλευτών.

Καταδικάζουμε τα κτήνη που κακοποιούν τα ζώα είτε είναι αλεπούδες είτε σκυλάκια. Για αυτούς μια ποινή μπορεί να επιβληθεί. Η ποινή της φυλάκισης και πρέπει να αυξηθούν πάραυτα και οι προβλεπόμενες απο το νόμο ποινές. Γιατί αυτοί δεν θηρεύουν για να τρων. Σκοτώνουν για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα. Σκοτώνουν για να κάνουν τα παλληκάρια. Σκοτώνουν και κακοποιούν για να γελούν. Γιατί αυτοί είναι απάνθρωποι και όχι άνθρωποι. Γιατί αυτοί είναι μίασμα της κοινωνίας και αρρώστια της κοινωνίας που πρέπει να θεραπευτεί.

Όμως, κ. Τρύφωνος δεν γινόμαστε ρεζίλι παγκοσμίως γιατί θηρεύονται στη Κύπρο τα αμπελοπούλια. Και για να ξεκαθαρίσω και τη θέση μου, εγώ δεν τα τρώω για να μην θεωρείς ότι μου κατέβηκε να γράψω υπερ του συγκεκριμένου βουλευτή. Όμως ώσπου βλέπω ανθρώπους να μην τα βάζουν με αυτούς που κατέστρεψαν το τόπο οικονομικά και να διαλέγουν μια μικρή ομάδα, όχι δεν μπορώ να το ανεχτώ. Άραγε δεν σε ενοχλεί σαν φορολογούμενος που η επίλεκτη μονάδα της ΜΜΑΔ ουκ ολίγες φορές κάνει επιδρομές μαζί με άντρες της θήρας για τα…αμπελοπούλλια; Ενώ την ίδια ώρα τα κάνουν γης μαδιάμ στις κερκίδες;

MMAD

Άκουσα σε κάποια φάση που είπες ότι πρέπει να μιμηθούμε τα καλά των Ευρωπαίων και όχι τα κακά. Γιατί δεν τα βάλλεις κ. Τρύφωνος με το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοχέτευαν δισεκατομμύρια ευρώ στις αφερέγγυες τράπεζες μας (E.L.A.) για να μας μετατρέψουν σε πειραματόζωα με το κούρεμα καταθέσεων; Και γιατί δεν βγάζεις στον αέρα ανθρώπους που έχασαν τους κόπους μιας ζωής ολόκληρης με μια μονοκοντυλιά γιατί ήθελαν αυτοί οι καλοί Ευρωπαίοι να πειραματιστούν και δημιουργείς ολόκληρο ζήτημα για ένα βουλευτή που είχε την τόλμη να πει την αλήθεια;

Αυτούς τους περιβαλλοντιστές που έρχονται από το εξωτερικό και μας κάνουν ρεζίλι και τους υποστηρίζεις, εισηγούμαι αφού είσαι τόσο ιδεολόγος, να τους πάρεις από το αεροδρόμιο και να τους πάρεις πάνω στο πενταδάκτυλο. Εκεί ξέρεις που έχει μια σημαία προκλητική, που πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκαλείται, είτε με τη λατόμευση είτε με άλλες πρακτικές, είναι για να μας εξευτελίζουν κάθε μέρα σαν λαό. Να τους πάρεις στις μάνες των αγνοουμένων που περιμένουν κάθε μέρα να δουν ποια κόκκαλα έχουν ανευρεθεί για να τα συνδέσουν τη φωτογραφία ενός δικού τους και να του κάνουν μνήμα. Να τους πάρεις στα ναρκοπέδια των Τούρκων που εξακολουθούν να υφίστανται. Στην Αμμόχωστο που οι περιβαλλοντικές καταστροφές από την εγκατάλειψη των κτιρίων για 40 χρόνια είναι ανυπολόγιστες.

pendtadaktylos1

Αφού είσαι τόσο ιδεολόγος κ. Τρύφωνος και λες να μιμηθούμε τα καλά της Ευρώπης και μετά τα κακά, να ξεκινήσεις μια καμπάνια εναντίων των Άγγλων που χρησιμοποιούν αντένες δίπλα από τα σπίτια μας που ενδεχομένως να προκαλούν χιλιαπλάσιες περιβαλλοντικές καταστροφές.

Αφού είσαι ιδεολόγος κ. Τρύφωνος μπορείς να πάρεις το ντουφέκι σου και να τα βάλεις με τους αεροψεκασμούς στη Τουρκία που θανατώνονται όλων των ειδών τα πουλιά και χιλιαπλάσια αμπελοπούλια με τον χειρότερο μάλιστα τρόπο.

αεροψεκασμοί3 (1)

Όχι…δεν είμαστε με το μέρος κανενός Χαμπουλλά. Όμως όλοι γνωρίζαμε και γνωρίζουμε τις απόψεις του εν λόγω βουλευτή πολύ πριν εκλεγεί βουλευτής. Δεν έχει ανάγκη να θηρεύσει ή αλιεύσει ψήφους για τα αμπελοπούλια. Ούτε και η συγκεκριμένη Επαρχία είναι τόσο κόπανοι και αδαείς που θα τον ψηφήσουν λόγω των αμπελοπουλιών. Γιατί αν θεωρείς ότι οι Αμμοχωστιανοί θα ψηφήσουν τον εν λόγω βουλευτή γιατί είναι υπερ των αμπελοπουλιών είναι σαν να τους αποκαλείς ηλίθιους και αμόρφωτους χωρίς κρίση και άποψη. Γιατί αν θεωρείς ότι το πρόβλημα της Αμμοχώστου δεν είναι τα 40 χρόνια περιθωριοποίησης αλλά η θήρευση των άγριων πτηνών είσαι πολύ γελασμένος. Έχω αρκετούς φίλους απο την Αμμόχωστο και ντρέπομαι σαν Κύπριος που τους έχουμε καταντήσει και εγκαταλείψει έτσι σαν πολιτεία.

Θέλεις κ. Τρύφωνος να αλλάξεις και να εφαρμόσεις τους νόμους; Να αφήσεις το μικρόφωνο και να βάλεις το όνομά σου στη κάλπη. Να εκλεγείς και να κάνεις όση προπαγάνδα θέλεις και τότε να αφήνεις και υπονοούμενα για το επίπεδο της βουλής και των βουλευτών σαν σύνολο. Διαφορετικά να κάνεις την εκπομπή σου και να τραγουδάς το Phantom of the Opera σε σατιρικές εκπομπές και άσε τον Χαμπουλλά να τον κρίνει ο κόσμος που τον ψηφίζει.

Παραθέτουμε αυτούσια τη συζήτηση που έγινε on air