Βουλευτές που πανηγυρίζετε για τις Κυριακές, δώστε τα οδοιπορικά σας στους μελλοντικούς άνεργους!

Στους βουλευτές απευθύνομαι που πανηγυρίζουν επειδή επανάφεραν το νόμο του 2016 για τη λειτουργία των καταστημάτων. Αλήθεια γιατί πανηγυρίζετε; Μήπως τιμωρείτε την κυβέρνηση;

Μήπως έγινε το δικό σας, μετά από ατέλειωτους διαλόγους, καυγάδες αλλά και βολιδοσκοπήσεις για το που βρίσκεται η μεγαλύτερη πίτα ψηφοφόρων; Μα στους μικρομεσαίους φυσικά που είναι πάρα πολλοί και λαβωμένοι από την οικονομική κρίση. Δεν αντιλέγω σε καμία περίπτωση, ούτε και ειρωνεύομαι. Απλά ούσα κλονισμένη Χάρυβδη, αντιπαραθέτω.

Εμένα τον καταναλωτή που εργάζομαι όλες τις μέρες της βδομάδας και όχι ωράριο που προνοεί η νομοθεσία για τα καταστήματα, αλλά χειρότερο, τώρα που συνήθισα να πετάγομαι μέχρι το σουπερμάρκετ Κυριακές απογεύματα, θα ταλαιπώρησετε μία, θα θυμώσω δύο, αλλά θα προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα.

Δεν θα πάρω από το σουπερμάρκετ το γάλα, τα μπισκότα , τους ξηρούς καρπούς, ή ένα κρασί, στη χαμηλότερη τιμή ή την προσφορά, θα τα αγοράσω λίγο ακριβότερα, από το φούρνο ή το περίπτερο. Και κάπως έτσι σώσατε τους μικροεπιχειρηματίες.

Αλήθεια όμως τι θα πείτε σε εκείνους τους 400 ή 500, ίσως και περισσότερους νεαρούς ή και ανέργους οποιασδήποτε ηλικίας, που είχαν βρει μια έστω μικρή ενασχόληση τις Κυριακές για να βγάλουν μέχρι και 500 ευρώ μηνιαίως, τα οποία έχουν και άμεση ανάγκη για τα προς το ζειν;

Διότι αποτελεί γεγονός, ότι όλοι αυτοί θα είναι δύσκολο να απορροφηθούν στο ωράριο που εσείς θεωρείτε οτι ρυθμίσατε σωστά, για να μην υπάρχουν σκλάβοι τις Κυριακές.

Κι επειδή ο πενιχρός αυτός μισθός, είναι πολύ λιγότερος από τα επιδόματα σας για οδοιπορικά, σας εισηγούμαστε να τα διαθέσετε γι αυτούς που θα απολυθούν εν καιρώ. Διότι εσείς μια χαρά διασφαλισμένο μισθουλάκο έχετε, το επίδομα τι να το κάνετε;

Κόψτε λοιπόν τα οδοιπορικά σας, ακόμα και τα κουλούρια με τα οποία ηχορυπαίνετε τις συνεδρίες καθημερινά, για να μασουλάτε ενώ συνεδριάζετε επί σοβαρών θεμάτων και δώστε τα σε όσους θα χάσουν τη δουλειά τους.

Επειδή οι άνθρωποι δούλευαν οικειοθελώς κι αισθάνονταν ευλογημένοι και όχι σκλάβοι για τα ελάχιστα χρήματα που εξασφάλιζαν για τις ανάγκες τους.

Καλοί οι πανηγυρισμοί, αλλά και λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει.

Χάρυβδη