Βιώσιμη η λύση και με την εμπλοκή των εγγυητριών, δήλωσε ο Σινιρλίογλου

Η λύση που θα βρεθεί και η νέα τάξη πραγμάτων που θα δημιουργηθεί θα μπορέσει να είναι βιώσιμη και με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φεριντούν Σινιρλίογλου, παρατηρώντας πως υπάρχει η πολιτική βούληση και στις δύο πλευρές για να υλοποιηθεί ένα κοινό μέλλον το οποίο θα χτίσουν μαζί οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Σινιρλίογλου σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ερωτήθηκε εάν οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα συνεχισθούν και μετά τη λύση. “Η ανάγκη για ασφάλεια του τ/κ ‘λαού’ είναι εκεί. Η ασφάλεια του τ/κ ‘λαού’ για την Τουρκία είναι σημαντική. Η βιωσιμότητα της λύσης που θα προκύψει και της νέας τάξης πραγμάτων που θα δημιουργηθεί εδώ, μπορεί να επιτευχθεί με την εμπλοκή και των εγγυητριών δυνάμεων”, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κληθείς να σχολιάσει είδηση στον ε/κ Τύπο ότι στην τ/κ κοινότητα πλειοψηφεί το όχι, ανέφερε ότι άρχισε νωρίς η συζήτηση για το όχι και το ναι, καθώς δεν υπάρχει ακόμη κάτι για να πεις ναι ή όχι. Το κείμενο στο οποίο θα καταλήξουν οι δύο ηγέτες, πρόσθεσε, θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα. Ανέφερε πως ακόμη δεν έφτασαν στο σημείο να μπορούν να πουν στους Τουρκοκύπριους ότι έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία στην οποία “μπορείτε με άνεση να πείτε ναι. Ακόμη είμαστε στη διαδικασία”, σημείωσε.