Βαρουφάκης: «Εχουμε στα χέρια μας πρόταση που θα υπογράφαμε άμεσα…»

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόταση που θα υπέγραφε άμεσα, αλλά ο λαός πρέπει πρώτα να αποφασίσει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή, υποστήριξε ότι από την στιγμή που προκηρύχθηκε δημοψήφισμα, έρχονται στην Αθήνα «οι πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις από την πλευρά των εταίρων.

Κι όμως, μιλώντας στον δημοσιογράφο του Channel 4, Πολ Μέισον, ο κ. Βαρουφακης είπε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει προτάσεις τις οποίες θα τις υπέγραφε ακόμη και άμεσα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που προκηρύξαμε δημοψήφισμα έρχονται προς την πλευρά μας οι πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις από την πλευρά των εταίρων μας. Υπάρχουν μάλιστα προτάσεις τις οποίες δεν σας κρύβω πως θα τις υπογράφαμε ακόμη και άμεσα».

Μάλιστα, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο σχετικά με εάν υπάρχει μία τέτοια πρόταση αυτή τη στιγμή στην ελληνική κυβέρνηση, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε: «Ναι, υπάρχει τέτοιου τύπου πρόταση εντός του κτιρίου αλλά δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω που».

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης, «για να πάρει η συγκεκριμένη πρόταση μορφή συμφωνίας θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μας ενδυναμώσει με ένα ισχυρό “όχι”».

Πηγή:protothema.gr