Βαριές ποινές στους απάνθρωπους – Αν δεν αγαπάς τα ζώα τουλάχιστον μην τα πειράζεις

dog and cat

Έλεος τι τους πιάνει μερικούς και συμπεριφέρονται με τόσο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο στα άμοιρα ζωάκια; Δεν μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο το περιστατικό της Απαισιάς της Επαρχίας Λεμεσού, όπου κάτοικος εντόπισε στην αυλή του, νεκρό και αποκεφαλισμένο ένα γατάκι.

Με τι καρδιά πιάνεις το φτωχό το ζωντανό και το αποκεφαλίζεις; Το νιώθεις να σπαρταράει μέσα στα χέρια σου, να σε κοιτά με τα αθώα μάτια του, και εσύ ακάθεκτος του κόβεις το κεφάλι.

Τι είδους άνθρωπος μπορεί να κάνει μια τέτοια πράξη και το βράδυ να κοιμάται ήσυχος; Αλήθεια δεν σε στοιχειώνει η τελευταία του κραυγή; Δεν σε κυνηγάνε οι Ερινύες; Ας γίνει επιτέλους ένα έλεος με όλους αυτούς τους “ανθρώπους”. Ας τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Για όλα οι εκλεκτοί βουλευτές μας φροντίζουν, γι’ αυτό το θέμα γιατί δεν υιοθετούν αυστηρές νομοθεσίες με βαριές ποινές; Ποινές φυλάκισης και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ. Αφού δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι τι σημαίνει να αγαπάς τα ζώα, ας τρέμουν τις βαριές ποινές.

Θα πρέπει και ως κοινωνία να θορυβηθούμε, αν ανάμεσα μας ζουν άτομα ικανά να αποκεφαλίσουν ένα γατάκι, αύριο μπορεί να αποκεφαλίσουν έναν άνθρωπο…