Βίντεο σοκ: Πουλί σπάει το παρμπρίζ αεροσκάφους – Μέσα στο αίμα πιλότοι και επιβάτες

Ένα πουλί προσέκρουσε στο παρμπρίζ μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους κατά την διάρκεια της απογείωσης από το αεροδρόμιο Marechal Cunha Machado στην πόλη Sao Luis της Βραζιλίας. Μετά την πρόσκρουση το τζάμι του παρμπρίζ έσπασε και οι δύο πιλότοι καθώς και οι επιβάτες γέμισαν αίματα.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ οι επιβάτες σοκαρίστηκαν από το αναπάντεχο περιστατικό. Το αεροσκάφος γέμισε αίμα και φτερά και ο συγκυβερνήτης, που τραυματίστηκε λιγότερο από τον κυβερνήτη, προσπάθησε να καθαρίσει τον χώρο.

1

Το συμβάν καταγράφηκε σε βίντεο και ανέβηκε στο YouTube με πάνω από 200.000 θεάσεις μέχρι σήμερα.

Οι δύο πιλότοι αποφάσισαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, αφού η τεράστια τρύπα που δημιουργήθηκε στο τζάμι του πιλοτηρίου δεν τους άφηνε άλλες επιλογές.

Ο Βρετανός πιλότος Steve Draper δήλωσε στον βρετανικό Τύπο σχετικά με το γεγονός: «Η πλειοψηφία των περιστατικών πρόσκρουσης πτηνών σε αεροσκάφη συμβαίνει συνήθως κατά την απογείωση και την προσγείωση, δηλαδή όταν τα αεροσκάφη βρίσκονται ακόμα πολύ κοντά στο έδαφος. Συνήθως τα πουλιά προσκρούουν σε αεροσκάφη κάτω από τα 3.000 πόδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα παρόμοιο γεγονός αποκλείεται να συμβεί και σε μεγαλύτερα ύψη».

Πηγή:protothema.gr