Βίντεο-σοκ από τη δραματική διάσωση 61 προσφύγων ανάμεσα στη Χίο και τη Μυτιλήνη

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση ακόμα 61 ναυαγών προσφύγων που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χίο και τη Λέσβο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η διάσωση έγινε από το επιβατικό πλοίο Blue Star 1 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Χίο – Μυτιλήνη, όταν εντόπισε ένα μισοβυθισμένο σκάφος και γύρω από αυτό να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας 61 μετανάστες. Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, αμέσως ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα και στο σημείο έφτασε ταχύπλοο σκάφος από τη Χίο όπως κι ένα καΐκι που βρισκόταν εκείνη την ώρα κοντά.

Αμέσως άρχισε η διάσωση – περισυλλογή των μεταναστών και σε λίγη ώρα όλοι είχαν επιβιβαστεί στο BLUE STAR 1 όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών κολυμπούσαν στη θάλασσα για περίπου 8 ώρες ενώ ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν ένα μωρό μόλις 7 μηνών και ένας ηλικιωμένος άνδρας οι οποίοι δεν φορούσαν ούτε καν σωσίβιο.