Α. Νεοφύτου : Συνεργασία όλων για ένα λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας

Επίσκεψη στο Παιδιατρικό Τμήμα του  Γενικού  Νοσοκομείου  Πάφου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου και συνεργάτες του στην Πάφο μοιράζοντας δώρα και ευχές στους μικρούς ασθενείς.Ο κ.Νεοφύτου ευχήθηκε στους μικρούς που αναρρώνουν στο νοσηλευτήριο “Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά”.

Είναι σημαντικό είπε, ο κ. Νεοφύτου σε αυτή την πορεία σταθεροποίησης της χώρας να δοθεί γενική προτεραιότητα για ένα σωστό λειτουργικό  και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας που στο επίκεντρο να είναι μόνο ο ασθενής και  όπου – όπως είπε- ο κάθε Κύπριος ασθενής να έχει το δικαίωμα της επιλογής του ιατρού της προτίμησης του. Πρόσθεσε  πως το συγκεκριμένο είναι εθνικός στόχος και,  ενώ όλοι συμφωνούν, ωστόσο εδώ και δεκαετίες συμπλήρωσε δεν έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί.

Επεσήμανε ακόμη, πως επειδή ο ασθενής έχει το δικαίωμα της επιλογής του ιατρού και του νοσηλευτηρίου της επιλογής του , πρέπει να προετοιμαστούν τα κρατικά νοσηλευτήρια να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τόσο στην ταχύτητα εξυπηρέτησης αλλά και στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών και ταυτόχρονα – όπως είπε- να είναι οικονομικά βιώσιμα.

Ο κ. Νεοφύτου εκτίμησε ωστόσο πως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πριν την εφαρμογή του Σχεδίου Υγείας να αυτονομήσουμε διοικητικά και οικονομικά τα κρατικά νοσηλευτήρια σημειώνοντας πως αυτή αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη  δεν υλοποίησε το Σχέδιο Υγείας στα τρία χρόνια που κυβερνά,  ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε πως σ’ αυτά τα τρία χρόνια “ είχαμε μια εθνική προτεραιότητα στην Κύπρο που βρισκόταν προ της χρεωκοπίας να τη σώσουμε και να σταθεροποιήσουμε τον τόπο μας  και την οικονομία”.

Δεν μπορεί συνέχισε , αυτό το απλό πράγμα να μην γίνεται κατανοητό και αυτό που για δεκαετίες δεν έγινε κατορθωτό να γίνεται μια αυστηρή κριτική προς την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, γιατί στα τρία χρόνια που προτεραιότητα ήταν η οικονομική επιβίωση της Κύπρου , ότι δήθεν καθυστέρησε .

Κάλεσε παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συνεργασία με την Κυβέρνηση να εργαστούν με νηφαλιότητα με λογική και με ψυχραιμία μετά τις βουλευτικές εκλογές, για να δοθεί το μεγαλύτερο δώρο που οφείλουμε στην κοινωνία μας για ένα σωστό λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας.

Θεωρήσεις για Τούρκους
————-

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εκτίμησε ότι δεν είναι εύκολο να εκπληρώσει η Τουρκία τα 72 στάδια για να μπορέσει να πετύχει την ελεύθερη είσοδο της, προσθέτοντας πως είναι ένας δύσκολος δρόμος και δεν είναι θέμα μερικών εβδομάδων.
Το πρόβλημα συνέχισε,  δεν είναι η Κύπρος αλλά αν οι Γερμανοί αν οι Γάλλοι θα δεχτούν ποτέ τέτοια απόφαση που 70 εκατομμύρια Τούρκοι ελεύθερα θα διακινούνται εντός της Ευρώπης.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως βολεύονται  ενδεχομένως κάποιοι Ευρωπαίοι να είναι κατά την έκφραση του η Κύπρος το «άλλοθι τους» για διάφορα ζητήματα.

Εμείς  σε σχέση μας με την Τουρκία είναι είπε ξεκάθαρες οι θέσεις μας. Η Τουρκία έχει σαφέστατες υποχρεώσεις έναντι της Κύπρου σημειώνοντας πως “ εάν η Τουρκία συμπεριφερθεί με υπεύθυνο τρόπο και βοηθήσει εμπράκτως σε μια σωστή επίλυση του κυπριακού προβλήματος, εμείς θα πάψουμε να έχουμε προβλήματα με την γείτονα χώρα”.

Όσο όμως η Τουρκία, είπε ο κ. Νεοφύτου , δεν αναγνωρίζει την ΚΔ και δεν ενεργεί με τρόπο ούτως ώστε να πετύχουμε μια σύντομη λύση του Κυπριακού να μην αναμένει σε οποιοδήποτε θέμα είτε άνοιγμα κεφαλαίων είτε ελεύθερη βίζα τη στήριξη της Κύπρου, κατέληξε.