Α-κοινωνούντα δοχεία Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ 

Έκπληξη προκάλεσε η διαφωνία του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, με τη ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, της παράτασης μέχρι τέλος του χρόνου τους δικαιώματος υποβολής ένστασης στο Κτηματολόγιο, στο θέμα των εκτιμήσεων ακίνητης ιδιοκτησίας.

Μάλιστα ο υπουργός διευκρίνισε οτι άλλο οι ενστάσεις που αριθμούν τις 130 και άλλο οι αιτήσεις για διόρθωση λάθους, που αριθμούν τις 22 χιλιάδες. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή την πρόταση νόμου κατέθεσε στη Βουλή δύο 24ωρα νωρίτερα, με τη μορφή κατεπείγοντος ο ΔΗΣΥ και μάλιστα ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Μα καλά δε συνηθίζεται η προσυνεννόηση του κυβερνώντος κόμματος με τον αρμόδιο υπουργό; Μικρό μεν, αλλά ενδεικτικό ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ κάποιων υπουργών της κυβέρνησης, με το κυβερνών κόμμα.

Κι αυτό καταδεικνύει ότι τα άλλοτε συγκοινωνούντα δοχεία, έχουν ραγίσει, στο βωμό της προσωπικής εμπάθειας και ανταγωνισμού ισχυρών προσωπικοτήτων, στην πυραμίδα του ΔΗΣΥ, αλλά και του υπουργικού σχήματος.

Η επίδειξη ισχύος, δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην πόλωση και την αυτοκαταστροφή, ειδικά όταν έχει απήχηση στο καλώς νοούμενο συμφέρον.