Αύριο τα σπουδαία για τους αστυνομικούς της Χρυσοχούς – Απόφαση για τον ξυλοδαρμό του πολίτη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο στις 11:00 το πρωί ,η απόφαση του Κακουργιοδικείου Πάφου για την υπόθεση ξυλοδαρμού του πολίτη από δύο αστυνομικούς στα αστυνομικά κρατητήρια Πόλης Χρυσοχούς.Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας προβλήθηκε σχετικό βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς όπου καταγράφτηκαν οι σκηνές του επεισοδίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία για πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που προβλέπει μέχρι δια βίου ποινή φυλάκισης, την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που προβλέπει μέχρι 7 χρόνια ποινή φυλάκισης, και την κατηγορία της σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης με σκοπό την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 7 χρόνια.

H ακρόαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου του 2015 και απασχόλησε 6 με 7 δικάσιμους.

Σημειώνεται ότι ο παραπονούμενος ανακόπηκε το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου του 2014 από άνδρες της ΥΚΑΝ και συνελήφθη. Η σύλληψη του ήταν επεισοδιακή αφού αυτός προέβαλε αντίσταση. Μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε από άνδρες της ΥΚΑΝ στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και παρεδόθη στους επί καθήκοντι αστυνομικούς για να κρατηθεί, αφού τελούσε υπό σύλληψη.

Κατά την σύλληψη του, που ήταν επεισοδιακή λόγω της αντίστασης που προέβαλε ο παραπονούμενος , αυτός τραυματίστηκε και όταν  παρεδόθη στους αστυνομικούς του Σταθμού Πόλης Χρυσοχούς, αυτός ζήτησε να τον μεταφέρουν σε γιατρό.

Η μεταφορά του σε γιατρό όπως λέχθηκε στο δικαστήριο δεν έγινε , γιατί ο παραπονούμενος αρνείτο να δεχτεί να του περάσουν χειροπέδες για να τον μεταφέρουν σε γιατρό.

Ως αποτέλεσμα οι επί καθήκοντι αστυνομικοί αποφάσισαν να μην τον μεταφέρουν σε γιατρό να τον ερευνήσουν και να τον βάλουν στα κρατητήρια.

Ο παραπονούμενος αντιστάθηκε και έγινε επεισόδιο, εντός του αστυνομικού σταθμού στο οποίο ενεπλάκησαν οι δύο αστυνομικοί και ο παραπονούμενος.

Κατά την διάρκεια του επεισοδίου ο παραπονούμενος τραυματίστηκε αλλά και τραυμάτισε με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του , έναν αστυνομικό ο οποίος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο μαχαιρωμένος.

Κατά την διάρκεια του επεισοδίου ο ένας από τους αστυνομικούς κτύπησε σε διάφορα μέρη του σώματος του τον παραπονούμενο με μεταλλικές χειροπέδες, με αποτέλεσμα αυτός να αιμορραγεί, όπως επίσης και οι τρεις εμπλεκόμενοι να παλεύουν πέφτοντας στο έδαφος και να χτυπιούνται.

Ο παραπονούμενος σύμφωνα και με δήλωση της κατηγορούσας αρχής κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε κτυπήματα στον αστυφύλακα Παφίτη και προηγουμένως επιτέθηκε σε άλλον αστυφύλακα.

Μετά το επεισόδιο με τους δύο αστυνομικούς ο παραπονούμενος κλείστηκε στον προθάλαμο των κρατητηρίων. Σαν αποτέλεσμα του επεισοδίου οι κατηγορούμενοι,οι οποίοι ευρίσκοντο σε μηχανοκίνητη περιπολία στην πόλη της Πάφου σε αστυνομικό όχημα διατάχθηκαν τηλεφωνίκα από τον Αξ/κό υπηρεσίας γύρω στις 22:30 να μεταβούν στον αστυνομικό σταθμό Π. Χρυσοχούς.

Οι κατηγορούμενοι ενημερώθηκαν ότι ο παραπονούμενος είχε μαχαιρώσει δύο αστυνομικούς ότι στον ένα έφερε σοβαρά τραύματα με μαχαίρι, ότι πριν από αυτό το επεισόδιο είχε αντισταθεί σε σύλληψη και είχε κτυπήσει δύο άνδρες της ΥΚΑΝ.

Επίσης ότι πρόκειται για αψυχολόγητο άτομο και ότι έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί.

Κατά την άφιξη τους στον Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς αντίκρισαν αίματα παντού  στα σκαλιά , στο πάτωμα.

Η Κατηγορούσα αρχή  εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι δικηγόροι Γεώργιος Γεωργίου και Νικόλας Τσαρδελλής.

Σημειώνεται πως από το Κακουργιοδικείο  Πάφου κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας   ανάμεσα στους οποίους  ο παραπονούμενος, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους και δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.