Αφήστε την κλάψα κύριε Φακοντή

Ο λόγος για τα 1200 άτομα που δεν θα λάβουν ΕΕΕ, διότι κατά τα κριτήρια δεν είναι δικαιούχοι. Ο πρόεδρος της επιτροπής εργασίας της Βουλής Αντρέας Φακοντής θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο ακριβοδίκαιος και να υποστηρίξει πως αφού δεν δικαιούνται, να μην λάβουν επίδομα, για να λάβουν κάποιοι άλλοι που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Όχι όμως να κατηγορεί το αρμόδιο υπουργείο ότι άφησε δικαιούχους εκτός επιδόματος και να ζητεί επίμονα παράταση και ανοικτή την ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν να το πράξουν. Ειδικότερα για τους ηλικιωμένους επειδή κάποιοι λέγει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, το έχουν ανάγκη το δεύτερο τσιεκούδι και για λόγους ασθενείας ή απουσίας στο εξωτερικό, δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν την αίτηση.

Η αλήθεια κύριε Φακοντή βρίσκεται κάπου αλλού. Το γεγονός ότι δεν υπέβαλαν αίτηση ήταν επειδή γνώριζαν πως δεν ήταν δικαιούχοι και θα έμεναν εκτεθειμένοι. Επειδή ίσως πήραν αυτό το δεύτερο τσιεκούδι από τότε που θυμούνται, χωρίς πάλι να το δικαιούνται, αλλά επειδή ένας καλύτερος πρόεδρος ο Δημήτρης Χριστόφιας, φρόντισε γι αυτούς και δεν τους άφησε να πεινάσουν. Άσχετα αν κινδύνεψαν να πεινάσουν άπαξ άπαντες σε αυτό το δύσμοιρο τόπο.

Έβγαλε μαλλιά η γλώσσα της υπουργού Εργασίας και των λειτουργών της, να καλούν τον κόσμο να υποβάλει αιτήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει η αξιολόγηση. Και μάλιστα αφήνοντας περιθώρια διόρθωσης λαθών.

Όχι όμως να σας ενοχλεί που κάποιοι δεν θα λάβουν επίδομα επειδή απλά και μόνο δεν είναι δικαιούχοι. Θα έπρεπε να χαιρετίζατε τη διόρθωση όποιων αδικιών και κακώς εχόντων, όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα που δε ρέει άφθονο για πολλούς κακούς χειρισμούς πρώην, τέως και νυν. Οπότε αφήστε την κλάψα και βοηθήστε στη μεγάλη αυτή κοινωνική μεταρρύθμιση.

Χάρυβδη