Αυτός είναι ο δήμαρχος που δίνει σπίτια… με μόλις 1 λίρα! (φωτος)

Μπορεί οι τιμές των ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία να είναι στα ύψη, όμως, στο Λίβερπουλ, μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι με μόλις 1 λίρα!

Συγκεκριμένα, το 2013, ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον ξεκίνησε ένα σχέδιο για να πουλήσει τα άδεια σπίτια στην υποβαθμισμένη περιοχή του Picton έναντι του ευτελούς ποσού της 1 λίρας και τώρα, νέα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Σύμφωνα με το BBC, 2.750 άνθρωποι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τα παλιά και εγκαταλελειμμένα σπίτια, τα οποία αποτελούν μέρος του σχεδίου του δημάρχου Άντερσον για την ανάπλαση μερικών από τα πιο υποβαθμισμένα και αντιπαθή μέρη του Λίβερπουλ.

Αρχικά το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά και μόνο λίγοι δρόμοι με άδεια σπίτια τέθηκαν προς πώληση, αλλά η επιτυχία της ιδέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ να επενδύσει 6 εκατ. λίρες και να αξιοποιήσει τα σπίτια-φαντάσματα σε όλη την πόλη, ήταν τέτοια, που θα συνεχιστεί, σύμφωνα με το BBC.

Ένας νέος γύρος αιτήσεων για τα σπίτια αυτά άνοιξε στα τέλη Ιουλίου και το Συμβούλιο θα ανακοινώσει σύντομα 250 τυχερούς αγοραστές που έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα από τα σπίτια.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ο εν δυνάμει αγοραστής, όπως το ότι πρέπει να είναι για πρώτη φορά αγοραστές και να ζουν ή να εργάζονται στο Λίβερπουλ. Προτεραιότητα δίνεται επίσης, σε άτομα με παιδιά και σε άτομα με καλές συστάσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σπίτια κοστίζουν μόνο 1 λίρα, κανείς δεν θα εκπλαγεί από το γεγονός ότι διαθέτουν ελάχιστες ανέσεις και πολλά από αυτά έχουν μείνει ακατοίκητα για περισσότερο από μια δεκαετία, με κάποια από αυτά να έχουν προβλήματα ακόμα και με τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά.

dimarxos liverpool

Ο εμπνευστής της ιδέας, Τζόζεφ “Τζο” Άντερσον, γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1958, είναι πολιτικός με το βρετανικό Εργατικό Κόμμα και είναι ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος δήμαρχος του Λίβερπουλ, έχοντας εκλεγεί με το 57% των ψήφων στις 3 Μαΐου του 2012. Έχει διατελέσει αρχηγός του Συμβουλίου του Λίβερπουλ από το 2010 μέχρι την εκλογή του Συμβουλίου στις δημοτικές εκλογές του 2012.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02487/colourful-house-fr_2487427k.jpg

http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/1/590x/1-house-renovation-546427.jpg