Αυτοχειρία ο θάνατος της Βρετανίδας δημοσιογράφου, λέει και η οικογένειά της

Δεν θεωρεί ύποπτο το θάνατο της Βρετανής δημοσιογράφου, που πριν από λίγες μέρες βρέθηκε νεκρή στις τουαλέτες του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, η ίδια της η οικογένεια και υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε αυτόν άλλο πρόσωπο, όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Η 50χρονη Τζακλίν Σάτον, η οποία ήταν διευθύντρια του παραρτήματος στο Ιράκ της ΜΚΟ Institute for War and Peace Reporting (IWPR), βρέθηκε κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της τη νύχτα της 17ης προς 18η Οκτωβρίου, στις τουαλέτες του αεροδρομίου Ατατούρκ της τουρκικής πόλης. Ταξίδευε από το Λονδίνο προς την Αρμπίλ, στο κουρδικό Ιράκ, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Σάτον ενδεχομένως να αυτοκτόνησε, αλλά η οικογένεια και οι φίλοι της αρχικά το αμφισβήτησαν. Ωστόσο, ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια και η ΜΚΟ IWPR ανέφερε ότι κατά τη άποψή τους η Σάτον αυτοκτόνησε, συμφωνώντας έτσι με το πόρισμα των τουρκικών αρχών.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν η IWPR και η οικογένεια της Σάτον, σύμφωνα με τον Guardian, έπειτα από εξέταση του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, φωτογραφίες, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και από την εικόνα του πτώματος. Η Σάτον είχε πάνω της δύο πιστωτικές κάρτες, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ το πτώμα της δεν έφερε ίχνη πάλης.

Πηγή:protothema.gr