Αυτοκριτική ΚΟΤ ή “καρφί” για την κυβέρνηση;

Η ωμή παραδοχή του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ, ενώπιον της επιτροπής εμπορίου της βουλής, για το γεγονός ότι αργήσαμε να αντιληφθούμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει.

Βέβαια, η δήλωση του Κώστα Κουμή, μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους. Αν ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, με τη δήλωσή του επέρριπτε ευθύνες στο κράτος για έλλειψη στρατηγικής σε ό,τι αφορά τον τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, τότε ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι κρατούντες, τί δεν έκαναν, πώς κατά καιρούς δεν “άνοιγαν” τα φτερά τους προς διάφορες κατευθύνσεις, παρά μόνο ακούγαμε από το στόμα τους διαπιστώσεις του τύπου “χάσαμε τον τουρισμό από την τάδε χώρα κλπ”. Καμιά στρατηγική, κανένα όραμα.

Αν ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ αναφερόταν στον ίδιο τον οργανισμό του οποίου ηγείται, τότε θα πρέπει να μας απαντήσει, πώς από τη συγκεκριμένη θέση δεν αντιλήφθηκε το αυτονόητο! Ότι η Κύπρος, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στηρίζεται εδώ και δεκαετίες στον τουρισμό.

Αν όντως κύριε Κουμή αναφέρεστε στον ΚΟΤ, τότε ως ηγεσία αυτού του οργανισμού έχετε αποτύχει! Κάτι δεν κάνατε σωστά, δεν διαφημίσατε το τουριστικό μας προϊόν όπως θα έπρεπε και δεν λαμβάνατε πολύ σοβαρά υπόψιν τις τουριστικές εκθέσεις ,στις οποίες δόξα τω θεώ, τρέχατε όλοι, για να διαφημίσετε τον τόπο μας.(Αυτό τουλάχιστον πιστεύαμε)!

Όλοι εμείς, παρακολουθούμε αποσβολωμένοι. H μια κυβέρνηση που ηγείται ενός νησιού που φιλοξενεί δύο και πλέον εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο δεν αντιλήφθηκε ότι αυτό το νησί είναι τουριστικό με ό,τι συνεπάγεται αυτό, ή ένας ολόκληρος οργανισμός, που υπάρχει για να αναπτύξει τον τουρισμό και τα έσοδα της χώρας μας, ξέχασε…τον προορισμό του!

Σε αυτή την περίπτωση και ο γιαλός είναι στραβός και εμείς στραβά αρμενίζουμε και ο Θεός να μας σώσει από τους “άριστους των αρίστων”!